Dzemaili ölümden döndü

Dzemaili ölümden döndü

Blerim Dzemaili Sampdoria maçında boynuna isabet eden top sonrası oyundan alındı. Bilincini kaybetti, geceyi hastanede geçirdi.

Galatasaray'dan kiralık olarak Genoa takımında forma giyen Blerim Dzemaili, takımının Sampdoria ile yaptığı maçta ölümden döndü. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan İsviçreli futbolcu, devre arasında ise oyundan alındı. Çünkü hayati tehlike yaratabilecek bir olay başına geldi ve bilincini kaybettiği ortaya çıktı.
 
İsviçreli futbolcu boynuna sert bir top darbesi aldı. İlk müdahalesi yapılan ve boyunluk takılan oyuncu derhal hastaneye kaldırıldı. San Martino hastanesinde geceyi gözetim altında geçiren futbolcunun durumu, Genoa cephesinde endişe yarattı.
 
Beyin röntgeni çekilen ve tatkikleri yapılan oyuncudan gelen haber ise kulübün içini rahatlattı. Blerim Dzemaili'nin durumunun iyi olduğu ve hastaneden taburcu edildiği bildirildi. 29 yaşındaki futbolcunun önemli bir tehlike atlattığına dikkat çekildi.
 
'Yarım saati hatırlamıyorum'
 
Dzemaili bugün İsviçre'nin Blick gazetesine konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Oyuncunun sözleri olayın ciddiyetini ortaya koydu:  "Karımın sonradan anlattığına göre yaklaşık bir dakika boyunca orada yatmışım. Bense hemen bir kerede kalktığımı sanıyordum. Soyunma odasına gelişimden sonraki yarım saati hatırlamıyorum".
 
Galatasaray parasını ödüyor
 
Sarı-kırmızılı ekipten bir sezonluğuna Genoa'ya kiralık olarak verilen oyuncunun yıllık 2 milyon 100 bin euro olan ücretinin 1 milyon 300 bin euroluk kısmı Galatasaray tarafından ödeniyor. Dzemaili'nin Galatasaray ile olan kontratı 2017'ye dek sürüyor.

Milliyet