Edu başrolde, Baroni kayıplarda

Edu başrolde, Baroni kayıplarda

Corinthians'ın şampiyonluğunda iki eski Fenerbahçeli'den Edu başrolü oynarken, Baroni'nin ise bu başarıya neredeyse hiç katkısı olmadı.

Brezilya liginde şampiyon önceki gün belli oldu. 35. hafta mücadelesinde Vasco da Gama ile karşı karşıya gelen Corinthians, beraberlikle biten maçta mutlu sona ulaşacak skoru alarak sahadan ayrıldı. Sao Paulo ekibi böylece tarihindeki altıncı şampiyonluğu elde etti.

İki eski Fenerbahçeli Cristian Baroni ve Edu Dracena'nın da kadrosunda yer aldığı siyah-beyazlı ekip önemli bir başarıya imza atarken, bu iki futbolcunun performans anlamında birbirlerine tam anlamıyla zıt bir grafik çizmeleri dikkatlerden kaçmadı.

Savunmanın beyni oldu

Kalesinde gördüğü 27 golle, ligin en az gol yiyen ekibi olan Corinthians'ta, savunmanın bu başarısının mimarı olarak Edu Dracena gösterildi. 14 lig-4 Libertadores Kupası maçında forma giyen 34 yaşındaki futbolcu, 1 de gol kaydetti. Toplamda 1310 dakika forma giyen Edu'ya karşı Cristian yalnızca 397 dakika oynadı ve hiç gol atamadı.

Palmeiras'a gidiyor

Siyah-beyazlı ekibin başarısında öne çıkan performansıyla dikkat çeken Edu ilerleyen yaşına karşın bir çok ekibin gözdesi oldu. Sao Paulo kentinin bir diğer takımı Palmeiras ile şimdiden el sıkıştığı belirtilen deneyimli savunmacının, sezonun sona ermesiyle sözleşme imzalayacağı belirtildi. Cristian'ı ise satmak isteyen Corinthians'ın şu ana dek alıcı bulamadığı ifade edildi.

Milliyet