Efsaneler Antalya'da buluştu

Efsaneler Antalya'da buluştu

Efsane futbolcular Antalya'da 'Efsaneler Kupası'nda bir araya geldi.

Antalya'da düzenlenen 'Efsaneler Kupası' adlı turnuvada Türk ve Alman futbolunun eski yıldızları forma giydi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Almanya'nın Antalya Konsolosluğu tarafından Türk Alman Dostluk Günü dolayısıyla 'Efsaneler Kupası' adlı turnuva başladı. Bu yıl ikincisi yapılan turnuvada müsabakalar Konyaaltı Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştiriliyor. Turnuvada, 40 yaş üstü veteran futbolculardan oluşan Antalya Büyükşehir Belediyespor, FC Adler Antalya, Galatasaray, Hannover 96, Galatasaray Lisesi ve Türk- Alman karma takımı yer aldı. Mücadelelerde Ümit Davala, Bülent Korkmaz, Deniz Barış, Fabian Ernst, Thomas Brdaric, Ali Tandoğan, Savaş Koç, Cihan Haspolatlı, Mustafa Kocabey, Carsten Linke gibi eski futbolcular forma giydi. 
 
Turnuvanın ilk maçında FC Adler Antalya ile Galatasaray karşılaştı. Takım kaptanlığını Bülent Korkmaz'ın yaptığı Galatasaray takımında Cihan Haspoyatlı, Ümit Davala, 'Papen Mustafa' lakabı ile tanıan Mustafa Kocabey, Murat Erdoğan da yer aldı. Kaptan Korkmaz maçta futbolculuk yıllarındaki forma ve hırsıyla dikkati çekti. Arkadaşlarını maçta sık sık uyaran Bülent Korkmaz, takımının hücuma çıkışlarında da futbolcuları yönlendirdi.
 
Maçın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bülent Korkmaz, eski takım arkadaşlarıyla aynı sahada yeniden forma giymenin heyecan verici olduğunu söyledi. Takım arkadaşlarıyla farklı organizasyonlarda sık sık bir araya geldiklerini anlatan Bülent Korkmaz, turnuvalarda hasret giderdiklerini ve çok eğlendiklerini dile getirdi. Korkmaz gazozuna da maç oynasalar hep kazanmak istediklerini vurguladı.
 
Bülent Korkmaz, gazetecilerin teknik direktörlükte gelecek yıllardaki hedefleri sorusuna şöyle cevap verdi: "Türkiye'de belli bir hedefin oluşması için yönetimlerin istikrarlı olması lazım. Başkanlar kendilerini düzgün, dürüst ve işi bilen ekip oluşturacak ve sonra teknik direktör belirleyecek. Başkan doğru ekip grubuyla çalışması lazım o zaman Türk futbolu da gelişir, Türk takımları da daha iyi yere gelir."
 
Turnuvada final maçının ardından şampiyon takıma düzenlenecek törende kupa verilecek.