En fazla Fenerbahçe puan kazandırdı

En fazla Fenerbahçe puan kazandırdı

Son 5 yılda Türkiye'ye en fazla puan kazandıran takım Fenerbahçe oldu...

Gaziantepspor maçının hazırlıklarına devam eden Fenerbahçe, Son 5 sezonda Avrupa kupalarında Türkiye’ye en fazla puan kazandıran takım oldu.

Fenerbahçe’de Gaziantepspor maçı hazırlıkları dün yapılan çalışma ile devam etti.  Sarı-lacivertliler bugün yapacakları son çalışmanın ardından özel uçakla Gaziantep’e gidecek.
 
Krasnodar maçındaki performansı beğenmeyen teknik direktör Advocaat’ın yarınki Gaziantepspor maçına nasıl bir 11 ile çıkacağı merak konusu oldu. Deneyimli teknik adamın hem orta saha hem de hücumda değişiklik yapma ihtimali olduğu öğrenildi. 
 
En fazla katkı F.Bahçe’den
 
Son 5 sezonda Avrupa kupalarında Türkiye’ye en fazla puan kazandıran takım Fenerbahçe oldu.Krasnodar’a elenen sarı-lacivertliler, son 5 sezonda 48 Avrupa kupası maçına çıkarken, 23 galibiyet, 14 beraberlik ve 11 yenilgi aldı. UEFA’nın sistemine göre 53 puan elde eden Fenerbahçe, ülkeye ise 10,6 puan katkı sağladı.
 
Galatasaray bu sezon cezalı olmasına rağmen katkı anlamında Fenerbahçe’nin ardından ikinci oldu. 28’i Şampiyonlar Ligi olmak üzere 32 maç oynadığı Avrupa kupalarında sekizer galibiyet ve beraberlik ile 16 yenilgi yaşadı. Bu performansla 51 puan toplayan sarı-kırmızılıların ülke puanına katkısı 10,2 oldu. Beşiktaş’ın ise son 5 sezondaki katkısı 7.1 puan oldu.

Etiketler Fenerbahçe Avrupa puan