Erkek futbol takımında bir kız!

Erkek futbol takımında bir kız!

13 yaşındaki file bekçisi Eylül Yetim, futbol tutkusuyla görenlerin dikkatini çekiyor.

Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Eylül Yetim, Ovacık Belediye Ulaş Spor Kulübünün altyapısında 8-15 yaş arası 33 erkek çocukla bir süredir antrenmanlara çıkıyor.

Kaleci eldivenlerini takan Eylül, idmanlardaki çalışkanlığıyla kulüp yöneticilerinin ve teknik heyetin takdirini kazanıyor. Takım arkadaşları tarafından çok sevilen Eylül, Ovacıklı futbolseverlerin ilgi odağı oluyor.

"Kız takımını da kurmak istiyoruz"

Kulüp Başkanı Vedat Kekomehmetoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp olarak altyapıya çok önem verdiklerini belirterek, "Bu sene lisanslı olarak altyapı çalışmalarımıza başladık. 15 yaş altı 34 çocuğumuz, antrenörlerimizin nezaretinde çalışmalarına devam ediyor. Bu yıl kadromuza Eylül Yetim adlı kız çocuğumuz da katıldı. Altyapımızda bizimle sürekli çalışıyor ve kaleciliğe özeniyor. Biz de Eylül’ün başarılı olması için elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

İlçede devam eden futbol altyapı çalışmalarının kızların ilgisini çektiğini dile getiren Kekomehmetoğulları, "Kız çocuklarımız ilgi gösterdiği için kız takımını da kurmak istiyoruz" dedi.

Kekomehmetoğulları, Eylül’e lisans çıkartacaklarını sözlerine ekledi.

Eylül, kaleci Muslera’yı örnek alıyor

Eylül Yetim ise Galatasaray taraftarı olduğunu ve fırsat buldukça futbol maçlarını izlediğini söyledi.

Galatasaray’ın kalecisi Fernando Muslera’yı çok beğendiğini ve onu örnek aldığını ifade eden Yetim, okuldaki erkek arkadaşlarından etkilenerek futbola merak sardığını belirterek, "Erkeklerle futbol oynamayı çok seviyorum. İleride iyi bir kaleci olmak istiyorum. Tunceli’de bayan futbol takımı oluşturulursa bu takımın kalecisi olmak istiyorum" diye konuştu.

Kulübün altyapısında idmanlara çıkan Eylül’ün, futbol müsabaka talimatı gereği, erkek futbol takımının resmi maçlar dışındaki müsabakalarında forma giyebileceği belirtildi.