Eskişehirspor'un yeni stadında sona doğru

Eskişehirspor'un yeni stadında sona doğru

TOKİ tarafından inşasına devam edilen 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun çatı kaplamaları yapılıyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)  tarafından Eskişehir'de yapımına devam edilen 33 bin seyirci kapasiteli stadyum  inşaatında sona yaklaşıldı.
 
Temeli, dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından 2013  yılında atılan, 166 bin metrekare alanda Avrupa Futbol Federasyonları Birliği  (UEFA) kriterlerine uygun inşa edilen statta, çatı kaplamaları yerleştirilmeye  başlandı.
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye'de stadyum, spor  salonları ve havuz hamlesi başlattığını vurguladı.
 
Eskişehir'de 2012 yılında ihalesi yapılan, mülkiyeti Spor Genel  Müdürlüğüne ait stattaki çalışmaların sürdüğünü anlatan Aksoy, şöyle konuştu: "Bu statta, 50'nci yılını kutlayan 'Anadolu efsanesi' Eskişehirspor  maçlarını oynayacak. Yeni stadyumumuz, 33 bin kişilik kapasiteye sahip. 54 locası  var. Engelli giriş ve çıkışları UEFA standartlarına uygun, güzel bir stadyum  yapılıyor. Yapımı bitmek üzere. Çatıdaki profilleri bitecek. Daha sonra zemindeki  vinçler çekilip çimlendirme başlayacak, ardından da çevre düzenlemesi yapılacak."
 
"Milli maçlara ev sahipliği yapmaya talibiz" 
 
Eskişehir'in ulaşım anlamında önemli avantajlara sahip olduğunu dile  getiren Aksoy, milli maçlara talip olduklarını ifade etti.
 
Ankara, İstanbul ve Konya'dan Eskişehir'e Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile  ulaşılabildiğini hatırlatan Aksoy, "Kara yoluyla ulaşımın en kolay illerinden  birisiyiz. Bu özelliğiyle bir futbol kenti de olan Eskişehir'de stadımızın  tamamlanmasıyla Konya'daki gibi A Milli Futbol Takımı'nın maçlarına ev sahipliği  yapmaya talibiz" diye konuştu.