''F.Bahçe'yi mahkeme kapılarına taşıyan..''

''F.Bahçe'yi mahkeme kapılarına taşıyan..''

Aziz Yıldırım, başkan adaylarından Mehmet Ali Aydınlar ile ilgili sert ifadeler kullandı..

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 2-3 Kasım tarihlerinde yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulda başkan adayı olan Mehmet Ali Aydınlar'ın oy kullanacak genel kurul üyelerinin iletişim bilgilerini almasına hükmedilen mahkeme kararının kulübe ulaştığını ve iletişim bilgilerinin teslimine karar verildiğini açıkladı.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Anadolu 22. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararının, kulübe Mehmet Ali Aydınlar'ın vekili tarafından tebliğ edildiğini bildirdi.

Aziz Yıldırım, şunları kaydetti:

"Söz konusu karar ile 2-3 Kasım 2013 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda oy kullanacak kulüp üyelerine ait iletişim bilgilerinin (telefon, adres ve e-mail bilgileri) talep eden vekiline teslimine karar verilmiştir. Karar konusu bilgiler, üyelerin özel hayatına ilişkin veriler olup Anayasa'nın 20. maddesi çerçevesinde güvence altına alınmış bilgi mahiyetinde olmakla birlikte, mahkeme kararını gereği, itirazi kayıt ile yerine getirilmiştir. Seçim kültürünün düzeyini üst seviyelere çıkarmak iddiası söyleminde bulunan bu zihniyetin samimiyeti açıkça ortadadır. Kapı arkasında ve gece toplantılarında Aziz Yıldırım'ın özel hayatına ve şahsına hakaretler yağdıran, Fenerbahçe Spor Kulübü'nü mahkeme kapılarına taşıyan bu düşünce, şimdi de kongre üyelerimizin kişisel verilerine yargı yoluyla müdahale etmekten kaçınmamıştır."

"Kongre üyeleri en iyi cevabı verecek"

Yıldırım, "3 Temmuz" sürecinden bu yana sarı-lacivertli kulübü yargıya taşıyan kişilerin en iyi cevabı Fenerbahçe Kongre üyelerinden alacağını aktararak, şöyle devam etti:

"Bir süredir Fenerbahçe Spor Kulübü'ne mahkeme kararlarıyla hakim olma düşüncesindeki kişilerin bu tercihlerinin Genel Kurul ve Divan Kurulu salonları değil mahkeme ve icra daireleri olması tesadüf değildir. 3 Temmuz sürecinden bu yana, Fenerbahçe’yi yargıya havale etme düşüncesinin devamı olan bu tasarruflar ve tasarruf sahipleri, gereken cevabı Fenerbahçe Kongre üyelerinden alacaklardır. Sporun doğasına aykırı bir şekilde yaşanan gelişmeler neticesinde seçilmiş yönetimler, ceza kararları ile yıldırılmakta, Genel Kurul tarafından teveccüh görerek büyük oyla seçilmiş yönetimler, mahkeme kararı ile görevlerinden uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır."

Aziz Yıldırım, "3 Temmuz"un spora vurulan çok ağır bir darbe olduğunu savunarak, "Sahada alın teri ile kazanılmış tertemiz şampiyonluklar mahkeme kararları ile el değiştirmek istenmekte, şampiyonluk kupalarının el değiştirilmesi sıradan sohbetlere konu edilmektedir. 3 Temmuz, spora vurulmuş çok ağır bir darbedir. Bunun artçısı mahiyetindeki yargısal başvurular da bir hakkın kullanımından ziyade bu zihniyetin ta kendisidir. Bir kez daha ifade etmek isterim ki, sporun doğası, bu tip tasarruflara uygun olmayıp, bugün bu yola girenler, yarın girdikleri yolun çıkmaz bir yol olduğunu anlayacaklardır. Yol yakınken, sporu normal mecrasına sokmak, sportmen olmak, taraftarın sesine kulak vermek kaçınılmaz sondur" ifadelerini kullandı.