Fener isterse Seyrantepe’de oynasın !

Fener isterse Seyrantepe’de oynasın !

Bakan Şahin'den Fenerbahçe ve Galatasaray'ı ilgilendiren çarpıcı açıklamalar...

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Fenerbahçe ve Galatasaray Kulübleri arasında yaşanan "Seyrantepe Projesi'ne" son noktayı koydu.

Bakan Şahin, Seyrantepe Projesi'yle ilgili yapılan yorumlarla, bu projeye gölge düşürülmek istendiğini savunarak, Fenerbahçe isterse maçlarını Seyrantepe'de oynayabilir." dedi. Bakan Mehmet Ali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:"İki kulübün karşı karşıya gelmesi söz konusu değil. Bize talep geldiği ve imkanımız olduğu zaman her kulübümüzün yanındayız. Daha önce Seyrantepe ile ilgili bir protokol imzalandı. TOKİ ve Galatasaray arasında bir proje yapıldı. Seyrantepe'ye 52 bin kapasiteli bir stat yapılacak. Ali Sami Yen Stadı'nın yerine ne yapılacağı konusunda projeler yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle görüşmeler bitme aşamasında."

"Seyrantepe projesini gölgelemesinler"

Bakan Şahin, Seyrantepe Projesi'ni gölgeleyici nitelikte eleştiriler yapıldığını belirterek, "Bizim için önemli olan İstanbul'a son derece modern ve her türlü organizasyonun yapılabileceği bir stadı kazandırmak. Bu stadın şu kulüp veya bu kulüp tarafından yapılması önemli değil. Önemli olan Türk sporuna hizmet edecek bir stadın yapılacak olmasıdır. Bu nedenle bu projeyle ilgili söylenenleri, bu projeye gölgeleyecek ifadeler olarak görüyorum. Biz Türk sporu için bir çivi çakılmasını bir şans olarak görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Fenerbahçe isterse Seyrantepe'de oynasın"

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın mülkiyetinin Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu belirten Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, sarı lacivertli kulübün başka bir stada ihtiyacı olmadığını söyledi. Şahin, şöyle devam etti: "Fenerbahçe'nin 2009 UEFA finalini organize edebilecek bir stadı var. O stadın mülkiyeti zaten Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne aittir. Orayı da biz Fenerbahçe'ye tahsis ettik. Tabiki Fenerbahçe oraya önemli harcamalar yaparak stadı mükemmel hale getirdi. Ben Fenerbahçe'nin Şükrü Saraçoğlu Stadı dışında başka bir stada ihtiyacı olduğu kanatinde değilim. Bu kulüp rekabetinin bu yöne kaymasını üzüntü ile karşılıyorum. Fenerbahçe eğer isterse Seyrantepe'ye o stad yapıldığında maçlarını orda oynayabilir."

"Olimpiyat stadı'nda üşüyorum"

Olimpiyat Stadı'ndaki sıkıntıları da dile getiren Bakan Şahin, "Olimpiyat Stadı'nın ulaşım sorununu halletmek üzereyiz. Bağlantı yolları yapılacak ve ulaşım sorunu ortadan kalkacak. Ama başka bir sorun ise hava koşulları. Ben bile maça gittiğimde üşüyorum. Seyircimizde memnun değil. Rüzgar panelleri yapıldı ama yanlış takıldığı için çözüm olmadı. En başta ağaçlandırma işleride yapılmadığı için sorun yaşanıyor. Bilindiği gibi Şampiyonlar Ligi finalini organize ettik. Önemli bir stad. Bundan sonra pek tartışacak bir şey yok. Bazı kulüblerimize şansız geldiğini sanıyorum" diye konuştu.

"Takımlarımızın Avrupa şansı sürüyor"

Şahin son olarak Avrupa kupalarında mücadele eden takımlarımızın bir üst tura çıkmaları için şanslarının sürdüğünü belirtti. Bakan Şahin, Fenerbahçe'nin oynadığı oyunu beğendini sözlerine ekledi.