FENERBAHÇE 5-2 SİVASSPOR

FENERBAHÇE 5-2 SİVASSPOR

Fenerbahçe, Sivasspor'u farklı mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe, sıkıntılı dönemi farklı Sivasspor galibiyetiyle aştı. Sahasındaki karşılaşmada müthiş bir futbol oynayan sarı lacivertliler, rakibini 5-2 mağlup ederek üzerindeki kara bulutları dağıttı.

MAÇTAN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

Arsenal yenilgisi ve CAS kararı sonrası sıkıntılı bir hafta geçiren Fenerbahçe, moral bulmak amacıyla Sivasspor karşısına çıktı. İlk 2 haftada 3 puan alan sarı lacivertlilerin hedefi eski oyuncuları Roberto Carlos'un çalıştırdığı Sivas engelini aşarak hem moral bulmak, hem de Galatasaray'ın üst üste gelen kayıplarını değerlendirmekti.  Fenerbahçe'de dün Bastia'ya kiralanan Krasic'in yerine lisansı çıkarılan Holmen kadrodaydı. Ersun Yanal, sürpriz bir kararla Sow'u da kadroya almayıp, forvette Webo-Emenike ikilisiyle maça başladı.

Mücadeleye Fenerbahçe, çok hızlı başladı. Holmen'in müthiş enerjisiyle rakibine boş alan bırakmayan sarı lacivertliler, 15. dakikada da öne geçti.

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında oynanan Fenerbahçe-Sivasspor maçının ilk yarısı, ev sahibi takımın 3-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. Sağ kanattan topu taşıyan Emenike'nin ceza sahasına gönderdiği pasta Kuyt düzgün bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara yolladı. Golden sonra da baskısını sürdüren Fenerbahçe, 32. dakikada farkı ikiye çıkardı. Meireles'in sol kanattan kullandığı korner atışında kaleci Borjan'dan önce topa kafasıyla dokunan Alves, farkı ikiye çıkardı. 35. dakikada yine Borjan'ın hatasında bu kez arka direkte Kuyt, kendisinin 2., takımının 3. golünü attı.

Fenerbahçe, 2. yarıya da golle başladı. 48. dakikada Webo, Caner'in ortasında çok güzel bir kafa vuruşu yaptı ve skoru 4-0'a getirdi. Sivasspor, 55. dakikada Aatıf ile ilk golünü buldu. Kırmızı beyazlıların 2. golü ise 83. dakikada yeni transfer Cicinho'dan geldi.

Maçın son golü ise 89. dakikada Alper Potuk'tan geldi. Maçı bu golle 5-2 kazanan Fenerbahçe, bu sezonun en farklı galibiyetini alırken, puanını 6'ya çıkardı ve üzerindeki kara bulutları dağıttı.

FENERBAHÇE - SİVASSPOR: 5-2

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Özgür Yankaya, Baki Tuncay Akkın, Serkan Akal

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Selçuk Şahin, Meireles, Holmen (Dk. 82 Alper Potuk), Emenike (Dk. 81 Mehmet Topuz), Kuyt, Webo

Sivasspor: Borjan, Cicinho, Manuel da Costa, Ümit Kurt, Ziya Erdal, Burhan Eşer, Adem Koçak, Kadir Bekmezci (Dk. 72 Cihan Özkara), Chahechouhe, Taouil, Utaka

Goller: Dk. 15 ve 35 Kuyt, Dk. 32 Alves, Dk. 49 Webo, Dk. 89 Alper Potuk (Fenerbahçe), Dk. 55 Chahechouhe, Dk. 83 Cicinho (Sivasspor)

Sarı Kartlar: Dk. 47 Kadir Bekmezci, Dk. 85 Manuel da Costa, Dk.87 Cihan Özkara (Sivasspor), Dk. 52 Alves (Fenerbahçe)

MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Maçta son düdük çalıyor ve Fenerbahçe karşılaşmadan 5-2 galip ayrılıyor.

90.DK: Maçın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

89.DK: GOOOL ! Gökhan Gönül'ün ceza alanı hemen gerisinden gönderdiği ara pasa hareketlenen Alper Potuk sol ayağıyla yaptığı vuruşla kaleci Milan Borjan'ın üzerinden topu ağlarla buluşturuyor. Bu golle fark tekrardan 3'e çıkıyor.

87.DK: Raul Meireles topla birlikt rakip yarı alana katederken rakibi Cihan Özkara tarafından formasında çekiliyor. Cihan yaptığı bu müdahale sonrası sarı kart görüyor.

85.DK: Orta alanının Sivasspor yarı alanına bakan bölümünde Manuel Da Costa'nın rakibi Pierre Webo'ya yaptığı müdahale sonrası oyun duruyor. Bu müdahale sonrası Özgür Yankaya elini cebine götürerek Manuel Da Costa'yı sarı kart ile cezalandırıyor.

83.DK: GOOOL !Rakip yarı alanda topla buluşan Cicinho arkadaşı Burhan Eşer ile paslaştıktan sonra rakibi Egemen Korkmaz'ı geçerek kaleci Volkan ile karşı karşıya kalıyor. Cicinho'nun hafif sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta top Volkan Demirel'e çarparak ağlarla buluşuyor. Bu golle fark 2'ye iniyor.

82.DK: Fenerbahçe'de bir diğer oyuncu değişikliğinde günün başarılı ismi Samuel Holmen oyundan çıkarken yerine Alper Potuk giriyor.

81.DK: Fenerbahçe takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Emmanuel Emenike oyundan çıkarken yerine Mehmet Topuz giriyor.

79.DK: Gökhan Gönül rakibinden kaptığı top sonrası rakip ceza alanının sağ yan çizgisinin hemen gerisinden pasını ceza alanı dışındaki arkadaşı Holmen'e çıkarıyor. Holmen yerden gelen topu gelişine bir vuruşla kaleye göndermek istiyor ancak top kale üzerinden auta çıkıyor.

76.DK: Mehdi Taouil'ün rakip savunma arasından gönderdiği ara pasa hareketlenen Cicinho, top oyun alanını terk etmeden son çizgi üzerinden kaleye vuruşunu yapıyor ancak top yan ağlara takılıyor.

75.DK: Dirk Kuyt ceza alanı sağ yan çizgisi üzerinden gönderdiği pasında Pierre Webo topu şık bir topuk vuruşuyla kaleye gönderiyor ancak bu pozisyonda kaleci Milan Borjan topu iki hamlede kontrol ediyor.

72.DK: Maçtaki ilk değişiklik Sivasspor takımında gerçekleşiyor. Kadir Bekmezci oyundan çıkarken yerine Cihan Özkara giriyor.

71.DK: Ceza alanının hemen gerisinde topla buluşan Mehdi Taouil kaleyi görür görmez şutunu gönderiyor ancak top farklı bir şekilde yandan dışarıya çıkıyor.

70.DK: Gelişen Fenerbahçe kontra atağında Dirk Kuyt rakip ceza alanı sağ yan çizgisi üzerinden ceza alanına ortasını gönderiyor. Emmanuel Emenike'ye doğru gelen topu kaleci Milan Borjan kalesini zamanında terk ederek kontrol ediyor.

67.DK: Aatif Chahechouhe'nun pasıyla sol kanatta taç çizgisine yakın bir nokjtada topla buluşan John Utaka bu pozisyonda hakemin ofsayt bayrağına takılıyor.

66.DK: Mehdi Taouil'in savunma arkasına gönderdiği ara pasına sağ çaprazda hareketlenen Burhan Eşer ofsayta yakalanıyor. 

65.DK: Burhan Eşer'in sağ kanattan penaltı noktası üzerine gönderdiği ortasınında John Utaka topu şık bir voleyle kaleye göndermek istiyor ancak cılız giden top yandan oyun alanını terk ediyor.

61.DK: Sivasspor'un kendi ceza alanı önünde kullandığı serbest vuruşta araya giren Pierre Webo yaklaşık 25 metre mesafeden kaleci Milan Borjan'ın önde olduğunu düşünerek kaleyi düşünüyor ancak Milan Borjan zorda olsa topu kontrolünü sağlıyor.

60.DK: Maçın 3'te 2'lik bölümü geride kalırken Fenerbahçe'nin rakibine göre topla oynamada üstünlüğü bulunuyor.

57.DK: Pierre Webo'nun pasıyla Sivasspor ceza alanının ön çizgisinde topla buluşan Dirk Kuyt topu ceza alanı yayına çekerek kaleye sert bir şut çıkarıyor ancak top yandan dışarıya çıkıyor.

55.DK. GOOOL ! Ceza alanının dışında hafif sağ çaprazda topla buluşan Burhan Eşer arka direkte bulunan arkadaşı Aatif Chahechouhe'ya ortasını gönderiyor. Gelen ortaya Chahechouhe, gelişine şık bir plase ile topu ağlara gönderiyor. Bu golle fark 3'e iniyor.

54.DK: Atak yönü sağ taraftan Aatif Chahechouhe köşe vuruşu için topun başına geçiyor. Ceza alanı içerisine gönderdiği ortasını Samuel Holmen kafayla uzaklaştırıyor.

52.DK: Sol kanattan gelişen Sivasspor atağında Aatif Chahechouhe rakibi Bruno Alves tarafından sert bir müdahaleyle durduruluyor. Bu müdahale sonrası Bruno Alves hakem Özgür Yankaya tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

49.DK: GOOOL ! Caner Erkin'in ceza alanının hemen gerisinde sol çaprazdan yaptığı ortasına Pierre Webo iyi yükselerek kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Bu golle fark 4'e çıkıyor.

47.DK: Kadir Bekmezci orta alanın Sivasspor yarı alanına bakan diliminde rakibi Emmanuel Emenike'ye sert bir müdahalede bulunuyor. Bu müdahale sonrası Kadir Bekmezci sarı kart görüyor.

46.DK: Sivasspor'un santra vuruşuyla 2.yarı başlıyor.


DEVRE ARASI


45.DK: İlk yarıdaki son düdük çalıyor ve devre Fenerbahçe'nin 3-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

45.DK: Sağ kanattan Cicinho'nun ceza alanına gönderdiği ortasına Aatif Chahechouhe arka direkte gelişine bir şut çıkarıyor ancak top farklı bir şekilde dışarıya çıkıyor.

45.DK: Maçın sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

42.DK: Burhan Eşer seri çalımlar sonrası ceza alanı içerisinde son çizgiye inerek kale ortasını gönderiyor. Altı pas içinde John Utaka'nın yaptığı vuruş yandan dışarıya çıkıyor.

40.DK: Dirk Kuyt'ın sol kanattan ceza alanı yayı üzerine yerden gönderdiği pasa Samuel Holmen gelişine sol ayağıyla bir şut çıkarıyor ancak kaleci Milan Borjan topu iki hamlede kontrol ediyor.

39.DK: Sivasspor takımının kendi yarı alanından çıkarken kaptırdığı top sonrası Selçuk Şahin rakip yarı alanda etkili oluyor. Ceza alanı ön çizgisinin hemen gerisinden Selçuk'un yaptığı vuruşu Milan Borjan güçlük kornere çeliyor.

35.DK: GOOOL ! Fenerbahçe takımı adına Caner Erkin'in kullandığı köşe vuruşunu ön direkte Ümit Kurt karşılamak istiyor ancak top arka direğe açılıyor. Arka direkte kendini unutturan Dirk Kuyt tek vuruşla topu ağlarla buluşturuyor. Bu golle maçta durum şimdi 3-0.

32.DK: GOOOL ! Atak yönü sol taraftan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Raul Meireles ceza alanı içerisine ortasını gönderiyor. Kalesinden çıkan Milan Borjan'dan önce Bruno Alves iyi yükselerek kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Bu golle fark 2'ye çıkıyor.

30.DK: Cicinho'nun kullandığı köşe vuruşu sonrası Fenerbahçe ceza alanının dışına açılan topa yere inmeden Mehdi Taouil bir vuruş yapıyor ancak top Dirk Kuyt'dan dönüyor.

28.DK: Hızlı gelişen Sivasspor atağında Burhan Eşer'in ceza alanı dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan yaptığı vuruş kale yanından dışarıya çıkıyor.

28.DK: Emmanuel Emenike rakip yarı alanının ilk metrelerinde taç çizgisi üzerinde nefis bir çalımla rakibi Ziya Erdal'ı ekarte ediyor. Ardından ceza alanına girer girmez sağ çaprazdan kaleye gönderdiği sert şut Milan Borjan'da kalıyor.

26.DK: Caner Erkin'in sol kanattan ceza alanına göndermek istediği orta Cicinho'ya takılıyor. Ardından ceza alanı dışında topla buluşan Raul Meireles kaleye şansını deniyor ancak top farklı bir şekilde dışarıya çıkıyor.

24.DK: Sivasspor ceza alanı içerisinde şık paslaşmalar sonucunda topla buluşan Dirk Kuyt son çizgiye inerek yerden kale ağzına pasını gönderiyor ancak Pierre Webo topa dokunamayınca tehlikeli bölgenin dışına çıkıyor.

22.DK: Burhan Eşer'in sağ kanattan taşıdığı top sonrası ceza alanına kestiği ortasına Aatif Chahechouhe kafa vuruşunu yapıyor ancak top kale üzerinde auta çıkıyor.

22.DK: Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül'ün ceza alanına gönderdiği ortasına Pierre Webo hareketleniyor ancak Webo topu kontrol edemeyince Sivasspor savunması topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

19.DK: Caner Erkin'in kullandığı köşe vuruşu sonrası penaltı noktası civarına düşen topa Bruno Alves iyi yükselerek rakip savunma arasından kafa vuruşunu yapıyor ancak top kaleci Milan Borjan'ı rahatsız etmiyor.

15.DK: Golde asisti yapan oyuncu Emmanuel Emenike oluyor.

15.DK: GOOOL ! Sivasspor'un rakip yarı alanda paslaşması sırasında hakem Özgür Yankaya'ya çarpan top sonrası Fenerbahçe kontra atağı gerçekleşiyor. Emmanuel Emenike'nin sağ kanattan topu ceza alanı girişine taşıdıktan sonra ceza sahası içerisinde müsait pozisyonda olan arkadaşı Dirk Kuyt'a pasını aktarıyor. Yerden gelen ortaya Dirk Kuyt yaptığı tek vuruşla topu ağlarla buluşturuyor. Bu golle Fenerbahçe 1-0 öne geçiyor.

13.DK: Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Burhan Eşer'in ceza alanına gönderdiği ortasına hiçbir Sivasspor oyuncusu dokunamayınca top oyun alanını terk ediyor.

13.DK: Rakip yarı alanda topla buluşmak isteyen Burhan Eşer rakibi Egemen Korkmaz tarafından düşürülünce Özgür Yankaya oyunu durduruyor.

7.DK: Atak yönü sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Raul Meireles'in ceza alanına gönderdiği ortasına Bruno Alves iyi yükselerek kafa vuruşunu yapıyor ancak top üstten auta çıkıyor.

7.DK: Pierre Webo'nun pasıyla topla buluşan Samuel Holmen rakibi Ümit Kurt'dan topu kurtardıktan sonra ceza alanı girişinde şutunu gönderiyor ancak Milan Borjan uzanarak parmaklarının ucuyla topu kornere çeliyor.

5.DK: Fenerbahçe takımı adına kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Caner Erkin ceza alanı içerisine ortasını gönderiyor. Ceza alanı ön çizgisinine yakın bir noktadan Egemen Korkmaz'ın yaptığı kafa vuruşu az farkla yandan dışarıya çıkıyor.

3.DK: Gelişen Fenerbahçe atağında Caner Erkin ceza sahasına koşu yapan arkadaşı Emmanuel Emenike'yi topla buluşturmak istiyor ancak pası yerini bulmuyor.

1.DK: İlk düdük çalıyor ve karşılaşma Fenerbahçe'nin santra vuruşuyla başlıyor.

- İki ekip de sahaya çıkıyor ve karşılaşma birazdan başlayacak.

- Fenerbahçe'de dün lisansı çıkan Samuel Holmen bugün Fenerbahçe formasıyla ilk resmi karşılaşmasına çıkacak.

- Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Joseph Yobo ve 18 kişilik kadroya alınmayan Moussa Sow bugün takımları adına forma giyemeyecek olan isimler.

- Oynanan son 10 karşılaşmada Fenerbahçe'nin 6 galibiyeti bulunurken, Sivasspor'un rakibine karşı 2 galibiyeti bulunuyor. 2 karşılaşmada ise takımlar birbiriyle yenişemedi.

- İki ekibin aralarında oynadığı son 10 karşılaşmaya baktığımızda Fenerbahçe'nin rakibine göre üstünlüğü göze çarpıyor.

- Ligde geride kalan 2 haftada ev sahibi Fenerbahçe 1 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 3 puanda bulunurken, konuk ekip Sivasspor'da lige 1 galibiyet ve 1 mağlubiyetle başlayarak ikinci haftayı 3 puanla geçti.

- 21:45'te başlayacak olan mücadelede hakem Özgür Yankaya düdük çalacak.

- Spor Toto Süper Lig'in 3.haftasında Fenerbahçe evinde Sivasspor'u ağırlıyor.


FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Kuyt, Selçuk, Meireles, Holmen, Emenike, Webo

TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

SİVASSPOR: Borjan, Cicinho, Da Costa, Ümit, Ziya, Burhan, Adem, Kadir, Aatif, Mehdi, Utaka

TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Carlos

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada..

[PAGE]

Şampiyonlar Ligi'ne veda eden, CAS kararıyla Avrupa Ligi'ne katılmaktan men edilen, olağanüstü kongre kararıyla sarsılan Fenerbahçe, lige dönecekleri maçta Sivas'ı yenerek moral bulmak istiyor.

Öte yandan Roberto Carlos, çok iyi bildiği Kadıköy'de eski takımını şaşırtma peşinde. Fenerbahçe'de 2,5 sezon geçiren ve 104 resmi maça çıkan Roberto Carlos, her fırsatta sarı lacivertlilerden korkmadığını dile getirdi.

Maç öncesi Fenerbahçe'de Yobob'nun sakatlığı sürerken Emre'nin durumu maç saatinde belli olacak. Sivasspor'da Abdulkadir Özgen ve Kamil Grosicki'nin sakatlıkları devam ediyor.