Fenerbahçe adım adım rekora gidiyor

Fenerbahçe adım adım rekora gidiyor

Ligin ilk 12 haftasında 27 puan toplayan Sarı-Lacivertliler, gelecek 5 maçını kazanırsa puanı 42 olacak.

Kendi adına son 10 yılın en iyi ilk yarı performansını yakalayacak. Trabzonspor'un 2010-11 sezonundaki devre arası rekoru da egale edilmiş olacak.

Fenerbahçe, ligin geride kalan 12 haftasında topladığı 27 puanla lider Beşiktaş’ın 2 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor.

Bugün'ün haberine göre; Sarı-Lacivertliler için, gelecek 5 maçı kazanmak sezonun ilk yarısını lider bitirme umudu adına olmazsa olmaz bir hedef olarak görülüyor. Kanarya, bu hedefine ulaşırsa aynı zamanda kendi adına önemli bir rekora da imza atacak. Kayıp yaşanmaması durumunda haneye eklenecek 15 puanla devre arası geldiğinde puan cetveline 42 puan yazdırılmış olacak.

SEZON SONUNUN GÖSTERGESİ

Son 10 yıla bakıldığında bu rakam bir rekor olarak kayıtlara geçecek.

Kanarya, kendi adına 2005-2006’dan sonraki en iyi ilk yarı performansına imza atacak. Sarı-Lacivertliler, daha önce 2005-2006 sezonunun devre arasına 45 puanla girmişti. Bunun yanında, 2010-2011 sezonunun devre arasına 42 puanla giren Trabzonspor’un rekoru da egale edilmiş olacak. Fenerbahçe’nin devre arasına lider olarak girme hedefi sezon sonu açısından da büyük önem arz ediyor. Sarı-Lacivertliler, 2004-2005, 2006-2007 ve 2013-2014 sezonlarında devre arasına lider girmiş, sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı.

Rehavet ve kart görmek yasak

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Trabzonspor’la yarın yapacakları karşılaşma için oyuncularını rehavete girmemeleri konusunda uyardı. Oyuncularından rakibin ligdeki durumuna bakıp yanılmamalarını istedi. Portekizli teknik adam ayrıca, maç içerisinde oluşabilecek gerginlikler karşısında futbolcularından sakin kalmalarını isteyip kart görmemeleri konusunda da dikkatlerini çekti.

Daha önceki Trabzonspor maçlarında görev alan oyuncular da Bordo-Mavili takıma karşı görev almayan arkadaşlarına bu maçın önemini anlatıyor. Ayrıca maçın içinde gerginliklerin olabileceğine dikkat çeken Portekizli teknik adam, sakin olunması konusunda oyuncularını uyardı

Bugün