Fenerbahçe Advocaat'ı gönderiyor !

Fenerbahçe Advocaat'ı gönderiyor !

Fenerbahçe yönetimi teknik direktör Dick Advocaat’ın biletini kesti.

Krasnodar beraberliği ile Avrupa defterinin de kapanmasının ardından Hollandalı hoca, “Kamuoyu tazminatınız nedeniyle istifa etmek istemediğini söylüyor” şeklindeki sorusuna, “Eğer yönetim ve bu takım ‘Esas mesele hocadır’ diye düşünüyorsa gereğini yönetimin yapması lazım. Bir gün bir şeyler olduğunda size gerçek hikayeyi anlatırım. Ben bu konuda son derece basitim” açıklamasını yapmıştı.

İşte bu açıklamadan sonra da Sarı-Lacivertli yöneticiler gereğini yaptı ve sezon sonunda Hollandalı hoca ile yollarını ayırma kararı aldı.

Tecrübeli çalıştırıcı şimdilik sezon sonuna kadar görevde kalacak.

ERKEN DE GİDEBİLİR

Şu anda mucize de olsa ligde şampiyonluk hesapları ya da 2. sırada bitirmek ve Türkiye Kupası var.

Eğer bu kötü gidişat devam eder ve yine istenilen sonuçlar alınmazsa Fenerbahçe yönetimi sezon sonunu beklemeden harekete geçecek ve teknik direktör Dick Advocaat’ın istifasını isteyecek.

Fakat gerçek olan bir şey varsa o da sezon sonunda yönetim her ne koşulda olursa olsun Advocaat ile yollarını ayırıyor.

YÖNETİM NE DEMİŞTİ?

ADAM GİBİ ADAM KEŞKE DAHA ÖNCE ÇALIŞSAYDIK

Fenerbahçe’de hedef adam haline gelen ve sezon sonunda yolların ayrılmasına karar verilen teknik direktör Dick Advocaat için ilk dönemlerde yönetim övgüler yağdırmıştı.

Özellikle ligin ilk yarısında yaşanan kötü başlangıca rağmen daha sonra alınan başarılı sonuçların ardından Hollandalı hoca için, “Adam gibi adam. Aradığımız hocayı bulduk. Keşke daha önceden çalışsaydık” ifadelerini kullanmışlardı. Ancak şimdi ise yönetim Advocaat ile yolları ayırmak için her yolu deniyor.

RUSLAR DA İPİNİ ÇEKTİ: ADVOCAAT'IN SON İŞİ

Fenerbahçe’nin Krasnodar’a elenmesi Rus basınında geniş yer buldu.

Rusya’daki yayıncı kuruluş MATÇ.TV spikeri Fenerbahçe’nin ilk dakikalarda çok pozisyonlar bulduğunu sarf ederken, saha içinde futbolcuların çok agresif olduğuna dikkat çekti.

Rus spiker ayrıca (yönetim istifa seslerine karşılık) “Fenerbahçeli taraftarlar bir şeye tepki gösteriyor ama anlamadım. Neler oluyor” cümlesini de kullandı.

Sport Express Gazetesi ise “Advocaat’ın son işi” başlığını attı.

Komsomolskaya Pravda, “Krasnodar 7. dakikada Fedor Smolov’un golüyle öne geçti. 41. dakikada Fenerbahçe gol atmayı başardı, fakat Avrupa’ya veda etti” şeklinde özet geçerek maçı aktardı.

Live.ru ise “Krasnodar’ı Türkler tebrik etti, yıl dönümünde pet şişeler yağdırdı” esprisini yaptı.

SAMANDIRA'NIN UMRUNDA DEĞİL!

Fenerbahçe’nin ligde şampiyonluk umudu mucizelere kaldı... Yetmezmiş gibi Avrupa’ya da havlu atıldı. Taraftar ve camia ayaklanmış isyan ediyor. Ancak Samandıra’da değişen bir şey yok.

Teknik direktör Dick Advocaat ve futbolcuların keyfi yerinde. Şakalaşmalar gülüşmelerle Gaziantep maçının ilk idmanı yapıldı dün. Oyuncular ayak tenisi oynayarak günü geçirirken teknik direktör Dick Advocaat’ın moralinin de yerinde olduğu öğrenildi.

Hatta iş öylesine oluruna bırakılmış durumda ki futbolcularla olağan konşmayı Advocaat değil yardımcısı Mario Been yaptı ilk kez. Saat 14.00’de başlayan antrenman, 1 saat 20 dakika sürdü.

Krasnodar karşısında forma giyen futbolcular rejenerasyon ve aktif dinlenmeye yönelik çalışmalar yaparken, diğer futbolcular ise ısınma ve koordinasyon hareketlerinin ardından pas organizasyonları ve bireysel çalışmalarla antrenmanı tamamladılar.

Haberturk