Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-1

Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-1
Güncelleme:

Süper Lig'in 6. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Kadıköy'de Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti.

Haftanın maçında Fenerbahçe, sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Oldukça gergin geçen karşılaşmada üç gol olurken, beş futbolcu da kırmızı kart gördü. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş tribüne gönderildi.

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftası Kadıköy’de Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine sahne oldu. Fenerbahçe seyircisinin önünde, büyük taraftar desteğiyle karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmayı başardı.

Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçiren golü 20’de Giuliano penaltıdan kaydetti. Medel’in dengesiz müdahalesinde Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterirken Brezilyalı hata yapmadı. Tam anlamıyla bir derbi havasında geçen maçta Ricardo Quaresma 41 ve 43’te gördüğü sarı kartlarla oyundan atılırken Fenerbahçe ikinci golünü de penaltı noktasından kaydetti. Janssen 86’da beyaz noktadan skoru 2-0’a getirirken pozisyonda Atiba ikinci sarı kartla oyundan atıldı. Bir dakika sonra Babel skoru 2-1’e getirdi ve golün hemen ardından İsmail Köybaşı takımını 9 kişi bıraktı.

Şenol Güneş ise Ali Palabıyık’a itirazlarından dolayı 67’de tribüne gönderildi. Maç sonrasında Ali Palabıyık’a itirazlarını sürdüren Oğuzhan Özyakup, ikinci sarı kartla kırmızı kart gördü.

Karşılaşmayı 2-1 kazanan Fenerbahçe puanını 11’e yükseltirken Beşiktaş 13 puanda kaldı.

NOTLAR:

VOLKAN DEMİREL İLK KEZ

Süper Lig 6'ncı haftasında oynanacak olan Fenerbahçe - Beşiktaş maçı öncesi yıllardır süregelen Kadıköy rutini bozuldu.

2006-2007 yılından bu yana Kadıköy'de oynanan tüm Beşiktaş maçlarında sarı-lacivertli formayla ilk 11'de sahaya çıkan Volkan Demirel, ilk kez 11'in dışında kaldı.

KALE, KAMENİ'YE EMANET

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, bugün oynanacak mücadelede kaleyi Carlos Kameni'ye emanet etti. Sarı-lacivertli ekip, yeni adıyla Ülker Stadyumu'nda Beşiktaş'a karşı Volkan Demirel'in ilk 11'de oynadığı hiçbir maçta rakibine galibiyet yüzü göstermezken, Fenerbahçe, Beşiktaş'a karşı Kadıköy'deki son mağlubiyetini 2004-2005 sezonunda Rüştü Reçber'in kaleyi koruduğu maçta almış ve rakibine 4-3 yenilmişti.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN BEKLENEN KADRO

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe karşısına beklenen kadrosu ile çıktı. İlk onbirde herhangi bir sürprize yer vermeyen Güneş, sağ bek için son idmanda değişmeli oynattığı Necip - Medel ikilisinden Medel'i tercih etti. Stoper ikilisini Pepe ve Tosic'ten oluşturan Şenol Güneş sol bekte ise Caner Erkin'e yer verdi. Sakatlığı geçen Oğuzhan Atiba'nın yanındaki yerini alırken hücum hattı Quaresma, Talisca, Babel ve Cenk Tosun'dan oluştu.

Kadıköy'e doğru yola çıkan Beşiktaşlı futbolcuları Nevzat Demir Tesisleri'nden ayrılırken Gökhan Gönül yolcu etti. Gönül "Kazanın gelin" dedi.

FENERBAHÇE VOLEYBOL TAKIMI KUPA İLE TARAFTARLARI SELAMLADI

Geçtiğimiz hafta Halkbank'ı yenerek Süper Kupa'nın sahibi olan Fenerbahçe Voleybol Takımı, Beşiktaş maçı öncesinde kupa ile birlikte sarı-lacivertli taraftarları selamladı. Statta bulunan taraftarlar da Fenerbahçe Voleybol Takımı'na büyük sevgi gösterilerinde bulundu.

SARI-LACİVERTLİ TARAFTARLARDAN TRİBÜN ŞOV

Fenerbahçeli taraftarlar, Beşiktaş maçı öncesi kareografi düzenledi. Yaptıkları tribün şovla büyük beğeni toplayan sarı-lacivertli taraftarlar, ''Çubukluyla yapılanlar sonsuzlukta yankılanır'' pankartı açtı.

CANER ERKİN'E TEPKİ
Caner, Fenerbahçe taraftarının tepkisinden sonra kendisini çağıran Beşiktaş taraftarının önüne geldi ve diz çökerek Siyah Beyazlı taraftarları selamladı. Derbi maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan Beşiktaşlı Caner Erkin'e Sarı-lacivertli taraftarlardan tepki geldi. Bunun üzerine Beşiktaş taraftarları Caner Erkin'i tribünlere çağırdı. Caner Erkin de Siyah-beyazlılar için ayrılan tribünleri dizlerinin üzerine çökerek selamladı. Bu selamlamanın ardından da Sarı-laciverti taraftarlar uzun süre milli futbolcuya tepkilerini sürdürdüler.

TOSİC'İN CEZASI SONA ERDİ, ADRİANO SAKAT

Beşiktaş'ta Süper Lig'in 4'üncü haftasında oynanan Kardemir Karabükspor maçında kırmızı kart gören Dusko Tosic'in cezası sona erdi. Geçtiğimiz hafta oynanan Atiker Konyaspor maçında cezasını çeken Tosic, derbi maçta Şenol Güneş tarafından görevlendirildi.
Siyah-beyazlı ekipte Adriano Correia Fenerbahçe derbisinde takımı yalnız bıraktı. Atiker Konyaspor karşılaşmasında sakatlanan Adriano, derbi maçta forma giyemedi.

BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ 8 KİŞİ İLE KADIKÖY'DE

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Kadıköy'e gelmeyeceğini daha önce açıklamıştı.Fenerbahçe derbisine siyah-beyazlı kulüpten 2'nci Başkan Ahmet Nur Çebi, yöneticiler Ahmet Ürkmezgil, Metin Albayrak, Hakan Özköse, Cihat Kumuşoğlu, Berk Hacıgüzeller, Emre Kocadağ ve Hüseyin Mican Ülker Stadyumu'na geldiler.

DERBİ STADI DOLDURDU

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Ülker Stadyumu'nda oynanan maça yoğun ilgi gösterildi. 52 bin 500 kişi kapasiteli statta 2 takım taraftarları da kendilerine ayrılan yeri tamamına yakın doldurdu.

Seçiniz...