Fenerbahçe taraftarına deplasmanda tribün yasağı

Fenerbahçe taraftarına deplasmanda tribün yasağı
Güncelleme:

Hafta sonu oynanan mücadelede "hükümet istifa" sloganları yükselen Fenerbahçe tribünlerine ilk yasak kararı geldi. Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nun kararına göre; 4 Mart 2023'te oynanacak Kayserispor - Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarı alınmayacak. Karara tepki gösteren Fenerbahçe, ''Kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Sorumluları yanlıştan dönmeye davet ediyoruz'' açıklamasını yaptı.

Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nun kararına göre; 4 Mart 2023'te oynanacak Kayserispor - Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarı alınmayacak.

Fenerbahçe tribünlerinden Cumartesi günü Kadıköy'de oynanan Konyaspor maçında "hükümet istifa" sloganları yükselmişti.

Fenerbahçe maçının ertesi günü bu sefer Vodafone Park'ta oynanan Beşiktaş - Antalyaspor maçında da yine tribünlerden "hükümet istifa" sloganları yükselince başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere iktidardan pek çok tepki gelmiş hatta Bahçeli "gerekirse müsabakalar tarafsız oynanmalıdır" demişti.

Fenerbahçe Fenerbahçe Kulübü de konuyla ilgili ilk açıklamasını dün yapmış ve Kulüpler Birliği’nin açıklamasını sosyal medya hesaplarından retweet ederek paylaşmıştı.

Fenerbahçe taraftarına ilk "yasak" bugün geldi. 

Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nun kararına göre; 4 Mart 2023'te oynanacak Kayserispor - Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarı alınmayacak.

Passolig'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kayseri il Güvenlik Kurulu kararı gereğince karşılaşmaya Fenerbahçe Misafir takım seyircisi alınmayacaktır. Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararı gereğince son 20 gün içersinde Fenerbahçe logolu Passolig kartını iptal eden kişiler ev sahibi tribünlerden bilet/transfer alamayacaklardır." ifadeleri yer aldı.

FENERBAHÇE: KARAR KABUL EDİLEMEZ, YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ

Fenerbahçe Kulübü, taraftarın maça alınmamasıyla ilgili karara tepki gösterdi.

Kulüpten yapılan açıklamada şöyle denildi: "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu kararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir.

Alınan bu karar tarafımızca toplumsal ayrışmayı derinleştirecek boyutta, sportif kriterlerle alakası olmayan garip bir karardır.

Taraftarlarımızın takımımızı destekleme isteklerine engel olma ve Kulübümüzün cezalandırılması dışında hiçbir anlam taşımamaktadır.

Fenerbahçe, Anadolu’nun her yerinde taraftara sahip olan, şehir fark etmeksizin takımını her yerde destekleyen taraftarı olan bir spor kulübüdür.

Birleştirici, bütünleştirici olunması beklenen, ayrıştırıcı olmaktan uzak olunması gereken bu hassas dönemde, taraftarlarımızın hangi gerekçeye dayanarak bu haktan mahrum bırakıldığını bilmek istiyoruz.

Tüm ilgili ve sorumluları bu kararı gözden geçirmeye ve bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz."

KAYSERİSPOR KINAMIŞTI

Kahramanmaraş nedeniyle ertelenen Fenerbahçe Konyaspor maçında taraftarlar, hükümetin politikalarını eleştirmiş, tribünlerin büyük bir bölümü ‘Hükümet istifa’ tezahüratı yapmıştı.

Kayserispor Kulübü de Beşiktaş tribünlerinin de dahil olduğu ‘Hükümet İstifa’ sloganlarına sosyal medya hesaplarından kınama mesajı geçmişti. Camialar arası yaşanan gerginlik sonrası Kayseri İl Güvenlik Kurulu hafta sonu oynanacak maça Fenerbahçe seyircisinin alınmaması kararını verdi.