Fenerbahçe'de Advocaat devrimi

Fenerbahçe'de Advocaat devrimi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat 3 gün içinde yönetimin güvenini kazandı, futbolun tüm sorumluluğunu üzerine aldı.

Pereira’dan sonra Advocaat’ın her alandaki tecrübesini hisseden, daha ilk antrenmanda oyuncularına yaklaşımını, çalışma metodunu gören Fenerbahçeli yöneticiler artık Samandıra’ya gitmeyi bıraktı. Futbolcuların da hocanın kariyerine saygı duyması aranan havayı sağladı.

Fenerbahçe’de Dick Advocaat kısa sürede yönetimden güvenoyu aldı. Pazartesi günü İstanbul’a gelip takımın başına geçen Hollandalı hoca, farkını hemen ortaya koydu.

Vitor Pereira’dan sonra Advocaat’ın her alandaki tecrübesini hisseden sarı-lacivertli yönetim artık Samandıra’ya gitmeyi de bıraktı.

İşte tecrübeli çalıştırıcının kısa sürede yarattığı pozitif tablonun temel sebepleri:

1) Henüz çok erken olmasına rağmen tüm yönetimin söylediği en önemli ifade şu oldu; “Hoca gibi hoca...” Advocaat her hareketi, söylemi ve davranışı ile Pereira’dan farkını ortaya koydu.
2) Pereira’dan farklı olarak inatçı değil ve iletişime açık. Yönetime ve oyunculara da fikirlerini soruyor, herkesi dinliyor.
3) Daha ilk çalışmada takımın fotoğrafını büyük ölçüde çekti. Antrenman bilimine inanıyor.
4) Olaya anında müdahale ediyor. Çalışmalarda hata yapan kim olursa yanına gidip o an eksiğini söylüyor, nasıl oynaması gerektiğini sabırla anlatıyor. Bu oyuncularla idman sonrası da bir araya geliyor, bilgi ve birikimlerini aktarıyor.
5) Tecrübe farkı her alanda hissediliyor.
6) Oyuncuların tamamı hocanın kariyerine ve ismine saygı duyuyor.
7) Grasshoppers maçındaki Van Persie ve Stoch hamlesi turu getirirken, taktik açıdan da farkını gösterdi.
8) En önemlisi “güven” vermesi. Yönetim daha önce Pereira’ya güvenmediği için sürekli tesislerdeydi. Ne olup bittiğini takip etmek durumundaydı. Şimdiyse tüm kontrol tamamen Advocaat’a bırakıldı. Yöneticiler gerçek işlerinin başına döndü.

Milliyet