Fenerbahçe'de büyük fark !

Fenerbahçe'de büyük fark !

Sarı-lacivertlilerde Dick Advocaat’ın etkisi hissedilmeye devam etti.

Fenerbahçe’de Dick Advocaat’ın gelişi sonrası yaşanan olumlu gelişmeler devam etti. Takımın en büyük sorunu olan fiziksel eksiklik gün be gün giderildi. Advocaat ile beraber takımın fiziksel kapasitesi artış gösterdi. 
 
Vitor Pereira döneminde ortalama 104 kilometre mesafe kat eden sarı-lacivertlilerde, bu ortalama pozitif yönde değişti. Fenerbahçe, Zorya Luhansk maçı ile zirve yapıp, 118 kilometre mesafe kat etti. Hollandalı teknik adam ile koşu ortalaması ise şimdilik 114 kilometre olarak gözüküyor. 6 resmi maça çıkan Advocaat, bu ortalamayı sezon içerisinde artırmanın hesaplarını yapıyor.
 
Pereira döneminde dayanıklılık çalışmaları yapılmıyor ve sahadaki antrenmanlar yeterli görülüyordu. Şampiyonlar Ligi’nde Monaco’ya elenilmesinden sonra da yönetim, takımın fiziksel raporlarını inceledi.
Rakiplerle yapılan kıyaslamalarda takımın çok geride olduğu ortaya çıktı. Maç içinde katedilen koşu mesafeleri ve ortalamalar çok düşük çıktı. Futbolcuların bireysel değerleri de benzer şekildeydi. Ardından takımın fiziksel çalışmaları tamamen kondisyoner Fatih Yıldız ve sağlık ekibi eşliğinde yapıldı. 
 
Portekizli hocanın ayrılmasından kısa süre önce başlayan bu çalışmalar Dick Advocaat döneminde daha da uyumlu şekilde devam etti. Bunun sonucunda, yaklaşık 2 aylık bir süreç içinde ciddi bir verim alındı. Koşu ortalamalarında 10 kilometrelik bir artış sağlandı.

Milliyet