Fenerbahçe'de yeni dönem !

Fenerbahçe'de yeni dönem !

Fenerbahçe'de yönetim kurulunun müdahalesiyle taşlar yerinden oynadı, tesislerde tam gün mesai dönemi başladı.

Sarı-lacivertli futbolcular sabah taktik program uyguluyor, akşam antrenmanında kondisyon yüklüyor. Kondisyon çalışmalarında Pereira ve ekibi yer almıyor. Her gün düzenli olarak tesislere giden Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler, “Biz size inanıyoruz. Hepiniz kaliteli oyuncularsınız” diyerek takıma moral aşılıyor.

Fenerbahçe, Grasshopers maçı için günler öncesinden kampa girdi. 18 Ağustos’taki ilk maç öncesi sarı-lacivertli takım tam gün mesai sistemine geçti.

Teknik Direktör Vitor Pereira’nın yetkilerinin büyük bölümünü elinden alan yönetim çalışma sistemini de değiştirdi. Buna göre sarı-lacivertliler, İsviçre ekibiyle yapacağı kritik maça günde çift antrenman ve tam gün mesai ile hazırlanıyor.

Futbolcular günün ilk çalışmasını taktik ağırlıklı yaparken günün ikinci antrenmanı ise kondisyon ağırlıklı geçiyor. Bu çalışmaların özellikle kondisyon bölümüne Pereira ve ekibi karışmıyor. Sabah çalışmasının ardından akşam antrenmanını bekleyen futbolcularla Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler yakından ilgileniyor.

‘Hedeflerimiz var’

Son dönemde tesislerde her gün en az bir yönetici bulunuyor. Başkan Aziz Yıldırım da düzenli olarak tesislere geliyor. Pereira ile yaşanan krize rağmen futbolcuların morali ise yerinde. Tesislerde zaman geçiren futbolcuların en büyük hobisi ise masa tenisi turnuvası. Neşeli geçen bu turnuvaları zaman zaman yöneticiler de izliyor.

İki çalışma arasında Başkan Yıldırım ve yönetim, futbolcularla bir araya geliyor. Sarı-lacivertli yöneticiler, Pereira’dan bağımsız olarak takımı bu kritik maçlara hazırlıyor.

Başkan Yıldırım’ın tesislerde futbolculara hitaben yaptığı konuşmalarda, “Size inanıyor ve güveniyoruz. Hepiniz kaliteli oyuncularsınız. Grasshoppers’ı elememiz gerekiyor. Avrupa’da bu sezon hedeflerimiz var” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

‘3-5-2 sistemi bize uymadı’

Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerin, sarı-lacivertli oyuncularla yaptığı toplantılarda sistem konusunun da masaya yatırıldığı ortaya çıktı. Oyuncuların büyük bölümü, Teknik Direktör Vitor Pereira’nın bu sezon uygulamaya koyduğu 3-5-2 sisteminin kendileri için uygun olmadığını net biçimde dile getirdi.

Fenerbahçeli oyuncuların bu talebi ve Monaco karşısında yaşanan hayal kırıklığı nedeniyle yönetimin sistem konusunda harekete geçtiği öğrenildi. Sarı-lacivertli takımın, Grasshoppers’la oynanacak UEFA Avrupa Ligi play-off turu maçlarında yeniden dörtlü savunma düzenine dönmesi bekleniyor. Fenerbahçe bilindiği gibi geçen sezonun tamamında 4-2-3-1 dizilişiyle mücadele etmişti.