Fenerbahçe'den altın gol !

Fenerbahçe'den altın gol !

Fenerbahçe, çok zorlandığı maçta Başakşehir'i Nani'nin 84'te gelen güzel golüyle devirdi, derbi öncesi rahat bir nefes aldı.

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 15. hafta maçında Fenerbahçe sahasında Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan zorlu mücadelede Fenerbahçe, 69. dakikada 10 kişi kalan Medipol Başakşehir'i 84. dakikada Luis Nani'nin attığı tek golle 1-0 mağlup etti.

Bu sonucun ardından ligde Fenerbahçe 34 puan ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi, Medipol Başakşehir ise 26 puanla 5. sırada kaldı.

Gol: Dk. 84 Luis Nani (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Dk. 69 Stephane Badji (Medipol Başakşehir)

Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'i 1-0 mağlup etti.

Portekizli teknik adam, hafta içi UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Celtic karşısında oynattığı ilk 11'e göre 5 değişiklik yaptı. Medipol Başakşehir karşısında Fenerbahçe'de Fabiano Ribeiro, Abdoulaye Ba, Hasan Ali Kaldırım, Diego Ribas ve Lazar Markovic'in yerine Volkan Demirel, Simon Kjaer, Caner Erkin, Ozan Tufan ile Luis Nani ilk 11'de görev aldı. Fenerbahçe'nin Brezilyalı orta saha oyuncusu Diego Ribas, 10 maç sonra ilk 11'in dışında kaldı. Pereira, Celtic maçında topsuz alanda rakibine yaptığı müdahale nedeniyle kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bırakan Diego'yu, Medipol Başakşehir maçında yedek soyundurdu.

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Robin van Persie, sakatlığını atlatarak 2 maç aradan sonra kadroya girdi. Sakatlığından dolayı geçen hafta ligde Gaziantepspor ve Avrupa'daki Celtic maçlarında oynayamayan Van Persie, hazır olmadığı gerekçesiyle karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Sakatlıkları devam eden Raul Meireles ile Volkan Şen'in yanı sıra geçen hafta Gaziantepspor maçında kırmızı kart gören Hasan Ali Kaldırım, Medipol Başakşehir karşısında forma giyemedi.

Fenerbahçe'de sezon başında sözleşmesi bittiği için ayrılan Emre Belözoğlu, Medipol Başakşehir formasıyla tekrar Kadıköy'e geldi. Sarı-lacivertli formayla 6,5 sezon geçiren tecrübeli futbolcu, eski takımına karşı mücadele etti. Karşılaşmadan önce sahaya ısınmak için çıkan Emre'ye Fenerbahçeli taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Sarı-lacivertli taraftarlar eski kaptanlarına uzun süre sevgi gösterilerinde bulunurken, Emre'de tribünlere tek tek giderek taraftarlara alkışla karşılık verdi. Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, geçen haftaki Gençlerbirliği maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaptı. Lacivert-turunculularda cezalı Bekir İrtegün ve Sokol Cikalleshi'nin yerlerine Mehmet Batdal ve Emre Belözoğlu forma şansı buldu.

Kadıköy'de ilk yarıda rakip kalede daha çok görünen taraf Fenerbahçe'ydi. Son haftalardaki oyun planın sapmayan sarı lacivertliler ilk yarıda kalesinde önemli bir tehlike yaşamadı. Nani ve Ozan Tufan ile gole yaklaşan Kanarya'nın 36. dakikada Josef de Souza ile bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Ve ilk yarı 0-0 sona erdi.  Bu arada Fenerbahçe'de Alper Potuk, 17. dakikada Uğur Uçar'la girdiği ikili mücadelede sakatlandı. Oyuna devam edemeyen Alper'in yerine Markovic dahil oldu.

İkinci yarıda orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın 69. dakikasında Başakşehir 10 kişi kaldı. Stephan Badji, 69. dakikada Souza'ya yaptığı müdahale sonrası 2. sarı kartını gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. 10 kişi kalan rakibi önünde baskısını iyice artıran sarı lacivertliler aradığı golü 84. dakikada Nani ile buldu. Süper bir gole imza atan Portekizli, bu sezon 5. golünü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve 34 puana çıkan Sarı Kanarya maç fazlasıyla zirveye yerleşti.

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90. DK: Cüneyt Çakır'ın son düdüğüyle Fenerbahçe, Nani'nin attığı tek golle karşılaşmadan galibiyetle ayrılıyor. Bu sonuçla ligdeki puanını 34 yapan sarı-lacivertli ekip, maç fazlası ile liderlik koltuğuna otururken, Medipol Başakşehir 26 puanla 5. sırada kalıyor.

90. DK: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

88. DK: Medipol Başakşehir yarı alanının ortalarında Robin Van Persie'ye sert müdahalede bulunan Cenk Şahin, sarı kart görüyor.

87. DK: Caner Erkin'in Uğur Uçar'a yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Cenk Şahin geçiyor. Cenk Şahin'in ortasını Gökhan Gönül uzaklaştırıyor.

86. DK: Medipol Başakşehir, karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Emre Belözoğlu'nun yerine Sokol Cikalleshi'yi oyuna alarak kullanıyor.

84. DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Nani'nin attığı golle 1-0 öne geçiyor. Bruno Alves'in uzun pası ile sol çaprazda topla buluşan Nani, Uğur Uçar ve Rajko Rotman'dan sıyrıldıktan sonra ceza sahası içerisine girer girmez şutunu çekiyor, top kaleci Volkan Babacan'ın solundan ağlarla buluşuyor. Portekizli oyuncu, bu sezon ligdeki 6. golünü kaydediyor.

56. DK: Barajdan dönen topla buluşan Alparslan Erdem, bir kez daha şutunu çekerek şansını deniyor ancak top farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

56. DK: Ozan Tufan'ın Edin Visca'ya yaptığı faulün ardından ceza sahası dışından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Alparslan Erdem geçiyor. Alparslan'ın çektiği şut barajdan dönüyor.

54. DK: Kaleci Volkan Demirel hızlı bir şekilde oyunu başlatmak istiyor ancak Yalçın Ayhan, Volkan Demirel'e yaptığı müdahale ile bunu engelliyor ve sarı kart görüyor.

53. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Doka Madureira geçiyor. Doka'nın ortası kaleci Volkan Demirel'de kalıyor.

49. DK: Ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Fernandao, Mahmut Tekdemir'i çalımlamak isterken rakibinin yaptığı sert müdahale ile yerde kalıyor. Bu pozisyonda hakem Cüneyt Çakır, Mahmut Tekdemir'e sarı kartını gösteriyor.

47. DK: Doka'nın pası ile sol kanatta topla buluşan Alparslan Erdem, son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak Simon Kjaer, altıpas içerisinde kafayla tehlikeyi uzaklaştırıyor.

46. DK: İkinci yarı Fenerbahçeli futbolcuların yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.


45. DK: Cüneyt Çakır'ın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona eriyor.

45. DK: Nani'nin kullandığı serbest vuruşu Bruno Alves kafayla penaltı noktası üzerinde bulunan Simon Kjaer'e indiriyor. Kjaer'in kafa vuruşu kaleci Volkan Babacan'da kalıyor.

45. DK: Medipol Başakşehir yarı alanının ilk metrelerinde Stephane Badji'nin müdahalesi ile yerde kalan Caner Erkin, pozisyonun ardından hakeme itirazlarda bulununca sarı kartla cezalandırılıyor.

45. DK: İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

45. DK: Medipol Başakşehir yarı alanının ilk metrelerinde hava topu mücadelesinde Caner Erkin'e faul yapan Stephane Badji, sarı kart görüyor.

43. DK: Medipol Başakşehir yarı alanının ilk metrelerinde Lazar Markovic'e sert müdahalede bulunan Uğur Uçar, sarı kart görüyor.

39. DK: Marcio Mossoro'nun pasına ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda hareketlenen Edin Visca için ofsayt bayrağı kalkıyor.

38. DK: Mahmut Tekdemir'in Ozan Tufan'a yaptığı faulün ardından kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına Nani geçiyor. Nani'nin çektiği şuta kaleci Volkan Babacan iki hamlede sahip olmayı başarıyor.

36. DK: Kaleciden dönen topla altıpas içerisinde buluşan Josef De Souza'nın çektiği şut ağlarla buluşuyor ancak öncesinde yan hakem Josef De Souza için ofsayt bayrağını kaldırıyor.

29. DK: Gökhan Gönül'ün kendi yarı alanından gönderdiği uzun pası Yalçın Ayhan kafayla kalecisi Volkan Babacan'a göndermek istiyor ancak pas hatası yapıyor ve top altıpasın hemen dışında sağ çaprazda bulunan Nani'ye geliyor. Nani, aşırtma bir vuruşla topu kaleci Volkan Babacan'ın üzerinden gönderiyor ancak Yalçın Ayhan topu son anda çizgi üzerinden uzaklaştırıyor.

25. DK: Caner Erkin'in sağ kanattan kullandığı serbest atışta top penaltı noktası üzerinde bulunan Fernandao'ya geliyor. Fernandao'nun kafa vuruşu farklı şekilde kalenin sağından dışarı çıkıyor.

22. DK: Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı ortayı Yalçın Ayhan kafayla uzaklaştırılıyor.

20. DK: Fenerbahçe, bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanarak oyuna devam edemeyen Alper Potuk'un yerine Lazar Markovic, karşılaşmaya dahil oluyor.

11. DK: Ozan Tufan'ın pası ile sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül'ün ortasını Mahmut Tekdemir uzaklaştırıyor.

9. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Nani geçiyor. Nani'nin ortasını Medipol Başakşehir savunması ön direkte kafayla uzaklaştırıyor.

8. DK: Kazanılan köşe vuruşunu kullanmak için Emre Belözoğlu, bir kez daha topun başına geçiyor. Emre Belözoğlu'nun ortası yan ağlarda kalıyor.

8. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Emre Belözoğlu geçiyor. Emre Belözoğlu'nun ortasını ön direkte Fernandao, kafayla kornere uzaklaştırıyor.

4. DK: Fernandao'nun pası ile sol kanatta topla buluşan Caner Erkin, son çizgiye indikten sonra yerden ortasını yapıyor ancak Yalçın Ayhan, tehlikeyi uzaklaştırıyor.

1. DK: Karşılaşma Medipol Başakşehirli futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.


FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Kjaer, Alves, Caner, Josef, Mehmet Topal, Ozan, Alper, Nani, Fernandao

M. BAŞAKŞEHİR: Volkan, Uğur, Yalçın, Mahmut, Alparslan, Mossoro, Badji, Emre, Visca, Doka, M. Batdal

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



Sarı lacivdertliler liderlik için sahaya çıkarken, konuk takımın tek hedefi son haftalardaki çıkışını devam ettirmek. Kritik karşılaşmada Fenerbahçe'de  en önemli eksik kırmızı kart cezası bulunan Hasan Ali. Ayrıca Meireles ve Volkan Şen de sakat. Sakatlığı geçen van Persie oynayabilecek duruma gelirken, Pereira'nın bukez Ozan'a ilk 11'de şans ermesi bekleniyor.

Son 2 maçını kazanan Başakşehir'de ise sarı kart cezalısı Bekir yok.