Fenerbahçe'ye yeni Appiah !

Fenerbahçe'ye yeni Appiah !

Shakhtar Donetsk’e 3-0 mağlup olarak Şampiyonlar Ligi defterini erken kapatan Fenerbahçe’de transfer dosyası yeniden açıldı.

Joao Mario (Sporting), Fredy Guarin (Inter), Milivojevic (Olympiakos), Steven Defour (Anderlecht), Lucas Biglia (Lazio), Moussa Dembele (Tottenham), Raul Garcia (Atletico Madrid) ve Montolivo (Milan) Fenerbahçe’nin ilgi alanına girebilecek oyuncular olarak öne çıkıyor...

Shakhtar Donetsk’e 3-0 mağlup olarak Şampiyonlar Ligi defterini erken kapatan Fenerbahçe’de transfer dosyası yeniden açıldı.

UEFA Avrupa Ligi’nde finale kadar gitmek isteyen sarı-lacivertli takımda, Başkan Aziz Yıldırım’ın ‘Appiah’ modeli bir orta saha istemesi Sportif Direktör Giuliano Terraneo’yu harekete geçirdi. Terraneo, Teknik Direktör Vitor Pereira ile yaptığı toplantılar sonrası araştırmalarını hızlandırdı.
Orta sahada tıpkı Appiah gibi hem 6 numara hem de 8 numara pozisyonunda oynayabilecek çift yönlü isimler için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Kısa sürede orta alanı güçlendirmek isteyen Fenerbahçe’nin radarına takılabilecek çok sayıda Appiah profilinde oyuncu bulunuyor.

Sporting Lizbon’dan 22 yaşındaki Joao Mario, Inter’den 29 yaşındaki Fredy Guarin, Olympiakos’dan 24 yaşındaki Milivojevic, Anderlecht’in kaptanı 27 yaşındaki Steven Defour, Lazio’dan 29 yaşındaki Biglia, Tottenham’dan 28 yaşındaki Moussa Dembele, Atletico Madrid’den 29 yaşındaki Raul Garcia ve Milan’dan 30 yaşındaki Riccardo Montolivo; Fenerbahçe kulübü kurmaylarının aklındaki oyuncuya en yatkın profiller olarak sivriliyor.

Ramires pahalı
Fenerbahçe’de, Chelsea’li Ramires’in adı da kulislerde dolaşıyor. Ancak Brezilyalı oyuncunun 25 milyon euroluk bonservis bedeli el yakıyor.

Jose Mourinho’nun kadroda ilk alternatif olarak değil yedek kulübesi için düşündüğü 28 yaşındaki futbolcunun iyi bir teklif bulması halinde yeni sezon başlamadan kulüp değiştirebileceği İngiliz basınında son zamanlarda yer almıştı.

30
Joao Mario geçen sezon Portekiz Ligi’nde 30 karşılaşmada 5 gol kaydetti. Yıldız futbolcu 4 kez de asist yaptı. Portekizli oyuncu 2 bin 11 dakika da süre aldı. Yıldız futbolcu Avrupa’nın gelecek vaat eden isimlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Feghouli ve Piatti’ye takip
Fenerbahçe’de sağ kanat için de alternatifler araştırılıyor. Terraneo ve Vitor Pereira, hem kanat hem de merkezde yer alabilecek bir oyuncu üzerinde duruyor. Valencia’da forma giyen 26 yaşındaki Cezayirli Feghouli ve 25 yaşındaki Arjantinli Pablo Piatti için nabız yoklandığı kaydedildi. Portekiz’de yayımlanan Record gazetesi ise Terraneo ve ekibinin, Porto’da top koşturan Kolombiyalı Quintero’yu da izlemeye devam ettiği öne sürdü.

Milliyet