Fenerbahçe'yi pişman eden transfer

Fenerbahçe'yi pişman eden transfer

İsmail Kartal geçen sezon Başkan Aziz Yıldırım'a 4 kez transfer raporu sunmuş, bu raporlar takımın gençleşmesi gerektiğini anlatmıştı.

Kartal'ın verdiği raporların 4'ünde de Yunus Mallı'nın transfer edilmesi isteniyordu. Çünkü hem genç, hem de sözleşmesi sona eriyordu. Mallı da Fenerbahçe'ye gelmeyi istiyordu.

Fakat yönetim iç-dış tüm transferi sezon sonuna erteleyince Mallı da kulübü Mainz ile sözleşme yenilemişti. Son Hoffenheim maçında oynadığı futbol ve attığı gollerle Mallı, yıldız gibi parlarken Fenerbahçe'yi de pişman etti.

Alman Bild Gazetesi Cumartesi günü internet sitesinden manşetten verdiği bir haberde,"Yunus Mallı yeni Mesut Özil mi ?" başlığını kullanarak genç oyuncuya övgüler yağdırdı. "3 maçta 5 gol" alt başlığı atan Bild, 2009 yılında Mesut Özil'in U 21 ile Avrupa Şampiyonluk yaşadığını ve Yunus Mallı'nın da aynı yıl U17 milli takımında Avrupa Şampiyonluğu yaşadığını aktararak Mesut Özil ile benzerlik kurdu. Bild ayrıca Yunus Mallı'nın da Mesut Özil gibi Türk ve Müslüman olduğu vurgusunu yaptı. Yunus Mallı, 3. hafta maçında Hannover 96 ve 4. haftada Schalke 04 maçlarında birer gol atmıştı.