Fenerbahçe'de golcüler sıraya geçti

Fenerbahçe'de golcüler sıraya geçti

Süper Lig'de 9. haftada liderliğini koruyan sarı-lacivertliler, golcülerini adeta sırayla kullandı.

 Sezonun ilk haftalarında Kuyt ve Webo'nun gollerinin ön plana çıktığı Fenerbahçe'de, 5. haftadan itibaren Sow devreye girdi. Senegalli forvete 8. haftadan itibaren de Emenike eşlik etmeye başladı.

Spor Toto Süper Lig'in lideri Fenerbahçe, 9 haftalık periyotta forvet hattındaki golcülerini adeta sırayla kullandı. Bu sezon ligde sadece bir karşılaşmada golle buluşamayan, attığı 21 golle ligin en skorer takım olan sarı-lacivertlilerde, forvet oyuncuları 9 haftalık periyotta golleriyle farklı dönemlerde ön plana çıkarak, takımın gidişatındaki istikrarı korudu.


2013-2014 sezonunun ilk haftalarında golleriyle Dirk Kuyt ve Webo'nun ön plana çıktığı sarı-lacivertli takımda, bu futbolculara 5. haftadan itibaren Moussa Sow, 8. haftadan itibaren de Emenike eşlik etmeye başladı. Sezonun 9 haftalık bölümünde Kuyt ve Sow 5'er gol atarken, Webo ve Emenike de 3'er kez rakip fileleri havalandırdı. Fenerbahçe'nin 9 haftalık bölümde diğer gollerini Alper Potuk, Caner Erkin, Emre Belözoğlu, Alves ve Yobo attı.

Kuyt, golcülerin öncüsü oldu

Sarı-lacivertli takımın tecrübeli ismi Kuyt, sezonun 2. haftasından itibaren gollerini atmaya başlayarak hücum bölgesindeki oyuncuların öncüsü oldu. Fenerbahçe, 9 haftalık periyotta iki maçta sadece Kuyt'ın attığı gollerle 3 puanı hanesine yazdırdı. Hollandalı futbolcu, ligin 2. haftasındaki Eskişehirspor (1-0) ve 6. haftasındaki Gençlerbirliği (1-0) maçlarında attığı gollerle tek başına Fenerbahçe'ye galibiyeti getirdi. 3. haftadaki Sivasspor maçında (5-2) 2 golü bulunan Kuyt, Elazığspor mücadelesinde de rakip fileleri 1 kez havalandırdı. Sezonun ilk haftalarında gollerde Kuyt'a eşlik eden Webo, 4. haftadaki Kasımpaşa mücadelesinde 90+4. dakikadaki golüyle takımına galibiyeti (3-2) getiren isim oldu. Bu maçta iki gol kaydeden Kamerunlu golcü, Sivasspor maçında da skora 1 golle katkı sağladı.

Sow 5. haftada "hat-trick" ile başladı

Teknik direktör Ersun Yanal'ın 3. ve 4. hafta maçlarında yabancı kontenjanı nedeniyle 18 kişilik kadronun dışında tuttuğu Sow, 5. haftada "hat-trick" ile döndü. Kadıköy'deki Elazığspor mücadelesinde 10, 80 ve 90+1. dakikalarda attığı gollerle hat-trick yapan Senegalli golcü, sarı-lacivertli formayla ilk kez bir maçı 3 golle tamamladı. Ligde 8. haftadaki Kayseri Erciyesspor deplasmanında Fenerbahçe'nin ilk golünü atan Sow, 9. haftada Gaziantepspor da karşısında takımı adına perdeyi açan isimdi.

Emenike iki haftadır ilkleri yaşıyor

Fenerbahçe'ye hücum hattını güçlendirmek için büyük umutla transfer edilen ancak ilk haftaları düş kırıklığı yaratan performansla geride bırakan Emenike, 8. haftadan itibaren takımına katkı sağlamaya başladı. Kayseri Erciyesspor deplasmanında skor 1-1 iken 90+4. dakikada sarı-lacivertli formayla ilk golünü atarak Fenerbahçe'ye 3 puanı kazandıran Nijeryalı golcü, Gaziantepspor mücadelesinde de Kadıköy'de ilk gollerini kaydetti.

Sezonun maçları ve golleri atanlar

Maç Skor Golleri Atan Futbolcular

Torku Konyaspor-Fenerbahçe 3-2 Yobo, Emre
Fenerbahçe-Eskişehirspor 1-0 Kuyt
Fenerbahçe-Sivasspor 5-2 Kuyt (2), Alves, Webo, Alper
Kasımpaşa-Fenerbahçe 2-3 Caner, Webo (2)
Fenerbahçe-Elazığspor 4-0 Sow (3), Kuyt
Gençlerbirliği-Fenerbahçe 0-1 Kuyt
Fenerbahçe-Trabzonspor 0-0
K. Erciyesspor-Fenerbahçe 1-2 Sow, Emenike
Fenerbahçe-Gaziantepspor 3-1 Emenike (2), Sow