Fenerbahçe'de Josef de Souza yolcu !

Fenerbahçe'de Josef de Souza yolcu !
Güncelleme:

Fenerbahçe, takımı gençleştirmek için teklif gelmesi halinde Josef de Souza'yla yollarını ayırmayı planlıyor.

Yeni bir dönemin kapılarını açan Fenerbahçe'de transfer çalışmaları başladı. Teknik direktör konusu henüz netleşmemesine rağmen Sportif Direktör Damien Comolli bu çalışmaları şu an için tek başına yürütüyor.

Ancak bunun yanı sıra takımdan ayrılacak oyuncular da Comolli'nin gündeminde önemli bir yer tutuyor.

Fernandao gitti
UEFA ile imzalanan Finansal Fair Play çerçevesinde zararını sıfırlamak zorunda olan sarı-lacivertliler bilindiği gibi futbolcu satmadan bonservisli bir oyuncu alamıyor.

Bu nedenle 3 milyon euro bonservisle Suudi Arabistan ekibi Al Wahda'ya gönderilen Jose Fernandao örneğinde olduğu gibi iyi teklif gelen kim olursa olsun satılacak. Böylece daha genç ve mantıklı transferler için yeni kaynak yaratılacak.

Bu açıdan bakıldığında mevcut kadroda Josef de Souza satış için en güçlü aday olarak öne çıkıyor. Geçen sezon İngiltere'ye transferi son anda gerçekleşmeyen Brezilyalı futbolcu ile hala ilgilenen kulüpler var.

Takımın en değerli oyuncusu olan Josef dışında transfer teklifi alabilecek birkaç isim için de benzer şekilde satış gündeme gelecek.

Sportif Direktör Comolli üç yıllık planda takımı kademeli olarak hem gençleştirmeyi hem de yenilemeyi düşünüyor. Bu nedenle önümüzdeki transfer süreci, sarı-lacivertli takımın yeniden inşa edilmesi için de başlangıç noktası anlamına geliyor.

İngiltere Premier Lig ekibi West Bromwich Albion geçen sezon Josef de Souza için Fenerbahçe'ye 11 milyon euroluk teklif yaparken, Brezilyalı oyuncunun transferi son dakikada gerçekleşmemişti.

Josef'e bu sezon ise Premier Lig'e yeni yükselen Wolverhampton'un talip olduğu iddia edildi. İngiliz ekibinin 29 yaşındaki başarılı futbolcu için kısa süre içinde sarı-lacivertlilere 12,5 milyon euroluk teklif yapacağı ileri sürüldü.

Milliyet