Fenerbahçe'de Van Persie isyanı

Fenerbahçe'de Van Persie isyanı
Güncelleme:

Robin van Persie, kendisiyle ilgili yeni bir tartışma kapısı daha açtı. Hollandalı yıldız, sakatlığı nedeniyle maçlara çıkmıyor ve oynamadan para basıyor...

İşte Fenerbahçe'nin bitmeyen RvP kabusu ve Hollandalı'nın öne çıkan kazanç detayı...

Van Persie, Hollanda'nın Dünya Kupası elemeleri A Grubu'nda oynayacağı Fransa ve Bulgaristan maçlarının kamp kadrosuna çağırılmıştı. Fransa'ya 4-0 mağlup olduğu karşılaşmanın 64. dakikasında oyuna dahil olmuş ve uzatma süresiyle birlikte toplamda 27 dakika sahada kalmıştı.

O maçta Umtiti ile girdiği mücadelede yerde kalan Van Persie'nin dizinde sorun olduğu belirtilmişti. 34 yaşındaki oyuncunun Milli takım kampına katılmadan önce Fenerbahçe Kulüp Doktoru tarafından omzundan sakat olduğu ve 3 hafta sahalardan uzak kalacağı ifade edilmişti. Buna rağmen yıldız futbolcunun Milli maçta forma giymesi büyük tartışma konusu olmuştu.

21 GÜN YOK DENDİ, 55 GÜNDÜR KAYIP!

Hollanda Futbol Federasyonu, 31 Ağustos’ta Fransa ile oynanan maçtan 1 gün sonra resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Robin van Persie'nin sakatlığından dolayı kamp kadrosundan çıkarıldığını duyurulmuştu. Sakat olduğu iddialarına rağmen, Hollanda Milli Takımı'na giden, milli formayla Fransa ile oynanan maçta ikinci kez sakatlık geçiren Robin Van Persie, sadece 3 hafta sahalardan uzak kalacağını açıklamıştı. Ancak aradan tam 55 gün geçti ve Hollandalı yıldızdan hala haber yok.

YARIM YIL SAKAT KALDI

Hollandalı, Fenerbahçe'de kaldığı süre zarfında toplamda 171 gün sahalardan uzak kaldı. Aralık 2013’te 11 hafta, 2014 Mart’ta 7 ve 2015 Şubat’ında da 7 hafta sakatlığı yüzünden sahada olamamıştı. Van Persie Fenerbahçe’de geçen 2 yılda 12 kez sakatlandı. Yaklaşık 26 hafta sahalardan uzak kaldı.

34 DAKİKADA BİR ASGARİ ÜCRET KAZANIYOR

Sakatlığının yanı sıra oynamadan kazandığı paralarla da dikkat çeken Robin van Persie, Fenerbahçe'den yıllık 4 milyon 900 bin euro (21 milyon 413 bin TL) garanti ücret alıyor. Bu kapsamda Hollandalı oyuncunun aylık kazancı 1 milyon 760 bin TL, günlüğü 58 bin 665 liraya, saatliği 2 bin 444 liraya, 34 dakikası ise bir asgari ücrete denk geliyor. Ayrıca maça çıktığı takdirde de maç başına 20 bin euro (87 bin 400 TL) alıyor. Bilindiği üzere aylık asgari ücret bin 404 TL ve RvP saatte, bu ücretin bin 40 TL fazlasını kazanıyor.

SÖZLEŞMESİ SENEYE BİTİYOR

Van Persie, bu sezon Avrupa Ligi Elemeleri ve Süper Lig olmak üzere toplamda 4 maçta forma giydi. Hollandalı oyuncu, bu maçlarda gol atamazken asist de üretemedi. Van Persie sarı lacivertlilerde toplamda çıktığı 87 maçta ise 36 gol atarken 7 asist yaptı. Deneyimli santrafor oyuncu bu gollerin 25'ini Süper Lig'de kaydetti. 34 yaşındaki Hollandalının, 15 Temmuz 2015'te geldiği Fenerbahçe'deki sözleşmesi 30 Haziran 2018 yılında bitiyor.

Fanatik