Fenerbahçelileri ayaklandıracak Alex açıklaması: ''Heykeli yapılmamalıydı''

Fenerbahçelileri ayaklandıracak Alex açıklaması: ''Heykeli yapılmamalıydı''
Güncelleme:

Fenerbahçe'nin eski oyuncularından Oğuz Çetin, Alex de Souza'nın içtenliğiyle performans vermiş ama temelde maddiyat odaklı bir futbolcu olduğunu söyleyerek heykelinin yapılmaması gerektiğini savundu.

Fenerbahçe'nin eski oyuncularından Oğuz Çetin, kulübün Brezilyalı eski oyuncusu Alex de Souza'nın heykelini yapmasını eleştirdi. 

Atakan Kurt'un Youtube kanalına konuk olan Çetin, Çetin, "Fenerbahçe tarihinden heykeller olur. Can Bartu, Lefter, Cemil Turan... Alex Türk futboluna gelmiş devamlılığı olan, büyük hizmetler vermiş, profesyonel, bütün içtenliğiyle performans vermiş ama temelde maddiyat odaklı, olmak zorunda. Hagi'ye yapılsa 'Tamam' derim ama Alex'e gelene kadar çok var." ifadelerini kullandı.

'ŞAMPİYONLUĞU HAK EDEN TRABZONSPOR'DU'

Oğuz Çetin, 1996 yılındaki şampiyonluğu Trabzonspor'un hak ettiğini fakat kendi hatalarından dolayı Bordo-Mavililer'i yendiklerini açıkladı. Çetin, Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda mağlup ettiği maçı şöyle anlattı:

"Süreç çok zorlu bir süreçti. Çünkü o senenin en güçlü takımı Trabzonspor'du. Ve ortaya koyduğu performans itibariyle bizim çok üstümüzdeydi. Belki de şampiyonluğu hak eden taraf Trabzonspor'du. Ancak futbolda psikolojik etkenler çok büyük. O maçta da yine stratejik olarak hata yapan Trabzonspor tarafıydı. Fenerbahçe ile berabere bile kalsa şampiyonluğa gidecekti. Fark atmak için sahaya çıktı. İşte antrenör farkı." 

'SERGEN'İN KARARLILIĞI HAGİ GİBİ OLSA HER YERDE OYNARDI'

Oğuz Çetin, Sergen Yalçın ile Hagi'yi de kıyaslayarak şunları söyledi:

"Dünya futbolunda Türkiye'ye gelmiş en önemli oyuncu bence Hagi'dir. Büyük damga vurmuştur. Türkiye'ye geldiğinde de kazanma azmi, hırsı ve karakterinde eksilme olmamıştır. Sergen ile kıyasladığım zaman o da en az Hagi kadar yetenekli, her şeye sahip ama mental olarak o karakterde değildi.

Dolayısıyla futbolculuk hayatına bakıldığında muhteşem bir futbolcu ama mental olarak güçlü olmadığında, adanmışlığı olmadığında -ki Hagi adanmış bir sporcuydu- Sergen'in bu şekilde olması bile Türk futboluna damga vurmasını sağladı. Sergen'in yetişme tarzı, hedefi, kararlığı Hagi gibi olsa her yerde oynardı."

1988'de yılında Fenerbahçe'ye transfer olan Oğuz Çetin, 8 sene boyunca Sarı-Lacivertli formayı giydi. "İmparator" lakaplı oyuncu Fenerbahçe'de çıktığı 286 karşılaşmada 57 gol, 90 asist kaydetti ve 2 Süper Lig şampiyonluğu kazandı.