Fenerbahçe’ye Hakim Ziyech müjdesi !

Fenerbahçe’ye Hakim Ziyech müjdesi !

Fenerbahçe’nin transfer gündeminde olduğu iddia edilen Hakim Ziyech için Faslı futbolcunun kulübü Twente’den önemli bir açıklama geldi.

Adı uzun süredir Fenerbahçe ile anılan Hakim Ziyech’in kulübü Twente, Faslı futbolcunun resmen satışa çıkarıldığını açıkladı. Twente Genel Direktörü Ted van Leeuwen, kulüp olarak finansal boşluklarının olduğunu ifade ederek, “Bunu Hakim Ziyech’in satışıyla dolduracağız. Muhtemelen bu hafta gerçekleşecek. Ama talipleri onu ucuza alacaklarını sanmasınlar. Bizi kandıramazlar” diye konuştu.

Faslı futbolcu Hakim Ziyech’i birçok kulübün transfer etmek istediği ifade edilirken, Faslı futbolcunun bonservis bedelinin ise 10 milyon Avro civarlarında olduğu bildiriliyor. Ziyech geçen sezon Twente formasıyla 34 maça çıktı ve 17 gol 12 asistlik bir performans sergiledi.

HAKİM ZİYECH KİMDİR?

19 Mart 1993 Fas asıllı ve Hollanda doğumlu olan Hakim Ziyech futbola SC Heerenveen takımına başladı. Ziyech, 2015 yılının Mayıs ayında ilk kez Hollanda takımına çağrıldı.

Futbol kariyerine Heerenveen’de alt yapısında başlayan Hakim Ziyech, 2014 yılında FC Twente’ye 5 milyon euro karşılığında transferini gerçekleştirmiştir. 2016 itibariyle güncel piyasa değeri 10 milyon avro olarak öngörülmektedir. Twente kulübü ile aktif 2018 yılına kadar sözleşmesi bulunan Hakim Ziyech 2015 – 2016 sezonunda Twente forması ile çıktığı 29 maçta 15 gol ve 12 asistlik harika bir performans göstermeyi başardı.

23 Eylül 2015 tarihinde, sosyal medya aracılığıyla Fas milli takımını temsil etme kararını açıkladı. 9 Ekim 2015 tarihinde, Fas adına ilk maçına Fildişi Sahili karşısında dostluk maçında çıktı. Maç 1-0 mağlubiyet ile sonuçlandı.