Fikret Orman'dan flaş transfer açıklaması

Fikret Orman'dan flaş transfer açıklaması
Güncelleme:

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, TRT Spor'da açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Fikret Orman'ın açıklamaları:

"Porto maçı bizim için çok önemli. İnşallah güzel bir sonuçla ayrılacağız. Maçın tüm biletleri satılmış durumda. Beşiktaş takımı, özellikle Avrupa'da çok üst düzey maçların tecrübesine sahip bir takım."

-MAÇLARA ETKİ EDECEK BİR TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ VAR-

"Beşiktaş'ın belli bir vizyonu var. Şampiyonlar Ligi de bu vizyon için önemli bir vitrin. En önemli özelliğimiz çok tecrübeli olmamız ve iyi bir teknik direktörümüzün olması. Takımın, maçlara etki edecek bir teknik direktörü var."

-ABOUBAKAR'I ALMAK İSTEDİK-

"Aboubakar'ı almak istedik, çocuk da burada kalmak istedi. Mücadele ettik ama olmadı, hayatta istediğiniz her şey olmuyor. Mario Gomez'in de kalmasını istemiştim"

-2000'DE GALATASARAY'IN BAŞARILI OLMASINI İSTEDİM-

"Biz buralara dualarla geldik. 2000'de Galatasaray başarıyı yakaladı. Ben de o zaman yöneticiydim ve Galatasaray'ın başarılı olması için dua ettim."

-RZA ZARRAB KONUSUNDA ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR-

"Göreve geldiğimde işimizin zor olacağını biliyordum ama içimizden yapılan bazı şeyleri anlayamıyorum. Bu, benim şevkimi kırıyor. Bazı yerlerden menfaat sağlayanlar var. Sosyal medyaya baktığınız zaman, al birisinden parayı, yap haberi. Bir haber yapmışlar, FETÖ ile ilişkisi olan biriyle telefonda görüşmüşüm. Ben o telefon numarasını 1 yıldır kullanmıyorum. Reza Zarrab konusundaki gibi algı yapmaya çalışıyorlar."

-BEŞİKTAŞ İYİ GİDİYOR DİYE AŞAĞI ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR-

"Tayfun Aktaş diye birine ev satmışız. Benim adamı görmüşlüğüm yok. Adam gitmiş Türkiye'nin en itibarlı bankasından birinden kredi almış, bizden de daire almış. Şimdi Beşiktaş iyi gidiyor diye böyle şeyler çıkarıp, aşağı çekmeye çalışıyorlar."

-YALAN ÜZERİNE BİR ALGI YARATMA GERÇEĞİ VAR-

"ByLock'lu olanların 100 bin tanesi bir yerlerden ev almış, nereden bilinecek? Yalan üzerine bir algı yaratma gerçeği var. Kötülük üzerinden beslenenler var. Amerika'ya gidemez, bilmem ne... Amerika'dan geçen hafta geldim ben. İşte dava açıldı falan... Açılsın da, bir de ben göreyim"

-BULAN VARSA GELSİN-

"Bodrum'da orman yakılmış ben oraya otel yaptıracakmışım. Ben, Beşiktaş başkanı olduktan sonra dedikodu çıkmasın diye bir tane inşaat işi yapmadım. Bulan varsa gelsin."

-ORADAN GELEN SPONSORLUK GELİRLERİ ÖNEMLİ-

"Beko'nun bizim sırtımızda reklamı var. Bir de Barcelona formasının kolunda var. Barcelona'ya bizim 4-5 mislimiz para ödüyorlar. Dünya çapında kulüp olmak böyle bir şey. Biz de buraları hedefliyoruz. Bunun için inanılmaz derecede çalışıyoruz. Chelsea, Beşiktaş'ın içindeki 'Ortaköy' kadar bir yer. 300 milyon taraftar nereden buldular? Çin'de Afrika'da Malezya'da falan taraftarları var. 1 milyon, 2 milyon, 3 milyon tişört satıyorlar. Tişörtten para kazanılmaz ama oradan gelen sponsorluk gelirleri önemli."

-BEŞİKTAŞ'IN GELİRİ DAHA FAZLADIR-

"Beşiktaş Türkiye'deki en büyük stadyum geliriyle oynar. Stat kapasitesi Galatasaray'a göre daha azdır ama kombine ve maç bileti fiyatlarına geldiği zaman Beşiktaş'ın geliri daha fazladır."

-EUROLEAGU'NİN YÖNETİMİ DOĞRU DEĞİL-

"Euroleague, çok başarılı bir organizasyon. Fenerbahçe'nin başarısını küçümsemiş de değilim. Ancak Euroleague'in yönetimi doğru değil. Katılma kriterinde sorun var. Bunu ifade ederken 'hırsızlık' dedim. O gün oruçluydum oruçlu olmasam öyle demezdim. Siz Euroleague'de yarışacak bir takım kurup, 20-30 milyon para harcıyorsunuz. Seyahatler var, maçı taraftar izliyor, sonra parayı kim alıyor, Euroleague alıyor. Böyle organizasyon olur mu? Ligde Fenerbahçe ve Anadolu Efes ilk 5'te olmasın, yine Euroleague'e onlar gidiyor. Ligin 1.'sini almayacaksın, turnuvaya sponsor olan Doğuş Grubu'nun takımını alacaksın. Euroleague'de şampiyon olan 1 milyon euro alıyor. Daha büyük paralar kazanılmalı. Türk Hava Yolları sonra 'Beşiktaş ile çalışmak istemiyoruz' dedi. Çalışmak istemiyorlarsa, istemezler. Biz bu ülkeyi, bayrağı temsil ediyoruz."7

-BORCUN ARTMASI KUR FARKINDAN KAYNAKLANIYOR-

"Beşiktaş'a geldiğimizde 330 milyon dolar borcu vardı. 420 milyon dolar civarında bugün. O dönemden bu döneme baktığınız zaman yapılan yatırımlar, ödenen faizler -ki, 6 sene içinde 150-160 milyon dolar faiz ödedik. Borcun arma sebebi kur farkından kaynaklanıyor. Yoksa Beşiktaş A.Ş kar elde ediyor. Zarar ettiren şeyler amatör şubeler. Hiçbir geliri yok çünkü. Amatör şubelerde zarar ediyoruz. Ufuk Sarıca ve ekibine çok güveniyorum ama maçlara bakınca taraftardan çok ilgi görmüyor"

-150 MİLYON EURO'YA BİR OYUNCU SATSAK HİÇBİR DERDİMİZ KALMAZ-

"Mbappe denen bir futbolcu, 180 milyon euroya satıldı. Monaco'ya gelmeden Beşiktaş, F.Bahçe ya da G.Saray almış olsa, aynı oyuncuyu Paris Saint-Germain'e ne kadara satabilirdik? 150 milyon euroya bir oyuncu satsak, hiçbir derdimiz kalmaz"

-CENK TOSUN İÇİN RESMİ OLARAK BANA GEMİŞ BİR TEKLİF YOK-

"Cenk Tosun pırlanta gibi bir çocuktur, bizim ailemizin bir parçası. Şartlar Beşiktaş ve oyuncu için oluşursa, o gün itibariyle konuşuruz. Ben de gazetelerde okuyorum, 150-200 veriyorlar, atıyorlar, tutuyorlar. Şu anda resmi olarak bana gelmiş bir teklif yok"

-ORMAN'DAN G.SARAY VE F.BAHÇE'YE GÖNDERME-

"İsim vermeyeyim ama Beşiktaş'ın oyuncusunu alırız kenarda oturturuz diyorlar. Biz hiç böyle laflar etmeyiz. Taraftarı kibir yapıyor diyorlar, iki büyüğü birbirine kardeş yapmışken, taraftar da biraz övünüyor. Büyüyeceksek hep beraber yurt dışında büyüyelim. Ben Galatasaray'ın yurt dışında seyircisi olmasından mutluluk duyarım. Burada hep beraber küçüleceğimize yurt dışında hep birlikte büyüyelim."

-TALISCA VE LENS'İN BONSERVİSİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ-

"Vida ilgilendiğimiz, beğendiğimiz bir oyuncu. Sözleşmesi Ocak 1'de bitiyor. 6 ayı kalan bir oyuncuya neden 10 milyon euro verelim? Talisca ve Lens'in bonservisi için uğraşıyoruz. Talisca'nın 1 senelik sözleşmesi var. 6 ay geçtikten sonra Talisca ile istediğimiz fiyata sözleşme imzalayabiliriz.Oyuncunun isteği de burada önemli.Oyuncu Beşiktaş'ta kalmak istiyor. Bunun 2 yolu var, ya makul bir fiyata transfer ederiz ya da 6 ay bekler öyle alırız. Tosic ile ilgili bana gelen bir teklif yok."

ORMAN'DAN VAN PERSIE YORUMU

"Van Persie önemli kariyeri olan bir oyuncudur. Sakatlıkları var, Allah acil şifa versin"

-ŞARTLAR ARTIK DEĞİŞTİ-

"İki sene evvel yabancı sınırı değiştiğinde 5 yabancı sahadaydı, 3 yabancı kulübedeydi. O zaman zannedersin ki Türkiye, dünya şampiyonuydu. Sorun sayılarda değil. Biz oyuncu yetiştiremiyoruz. Bir Cenk, Gökhan, Caner yetiştiremiyoruz. Türkiye'nin şartları değişti artık. Türkiye, şehirleşti. Nüfus, 17 şehre kaymış. Büyük şehirlerde trafik var. Çocuk, bir saat otobüs ile gidip gelecek trafikte. Ne zaman ders çalışacak? Hiçbir aile çocuklarını mahalleye çıkartmıyor artık."

''MITROVIC DOĞRU TRANSFER''

Mitrovic çok doğru bir transfer. Ne kadar doğru bir transfer olduğunu herkes görecek. Hırvatistan Milli Takımı'nda Vida ile birlikte yan yana oynuyor. Vida gelirse belki burada yine beraber oynarlar.

AZİZ YILDIRIM İLE GERGİNLİK...

Futbolun içinde rekabet var. Rekabet, zerafet içinde olmalıdır ama. Menfatleri korumak gerekir ama bize kim nasıl davranıyorsa, o şekilde karşılığını alır. Biz kum torbası değiliz. Yapılanlar, kendilerine aynı şekilde dönerler. Muharrem Usta, Dursun Özbek ile aramız çok iyidir. Aziz Yıldırım ile de aramız iyiydi. Araya rekabet girince iş değişti tabii biraz.Bel altı hakarete girmek doğru şeyler değildir. Yöneticisinin açıklamaları da aynı paralelde gitmiştir. Kendilerine aynı karşısında bakmaları lazım. Benim o seviyelerle işim olmaz.

ORMAN'DAN OĞUZHAN ve FENERBAHÇE CEVABI

"Oğuzhan - Fenerbahçe flörtü ne durumda?" sorusuna yanıt veren Orman "Rüzgar, taştan anca toz alır. Oğuzhan, Beşiktaş'ta kalır, sorun olmaz."

-DEMBA BA AİLEMİZİN PARÇASI-

"Demba Be her zaman olur. Bu ailenin bir parçası çünkü. O da öyle, biz de öyle hissediyoruz. Futbol hayatı bitse de aynı. Marcelo ve Beck için de aynı geçerli.

SOSA'NIN TRABZONSPOR'A TRANSFERİ

"Sosa'nın Türkiye'ye dönmek istemiyorum diyip Trabzon'a gitmesi benim için niye hayal kırıklığı olsun. Onun için olur. Zekama hakaret yapılmasından çok sinirlenirim. Ayrılmak istiyorum de anlarız. Bak şimdi 5 milyon Euro alınca Türkiye'desin."

''ÜST ÜSTE 3 SEZON ŞAMPİYONLUK''

"Süleyman Seba döneminden sonra ilk defa 3 sene üst üste şampiyon olmak istiyoruz. Bu sene hedefimiz yine şampiyonluk. Şampiyonlar Ligi'nde de iyi bir kura çekersek daha yukarı gitmek istiyoruz. Basketbolda geçen sene saha kapatmalar olmasaydı şampiyon olabilirdik. Bu sene orada da şampiyon olmak istiyoruz."

''LUCESCU'YA HAKSIZLIK YAPILIYOR''

"Lucescu'ya haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Lucescu gibi bir hoca için söylenenler çok ayıp. Oradan bir oyuncu çağırmış ta... Ayıptır. Şu an Milli Takım'ı çalıştırmıyor olsa tüm kulüp takımları için ismi geçerdi. Lucescu'nun kariyeri belli, çok da düzgün, namuslu bir adamdır. Ayıp ediliyor. Biz övmesini de, yermesini de bilmiyoruz."

ŞENOL GÜNEŞ VE MİLLİ TAKIM...

"Şenol Güneş'in ismi geçiyor. Futbolda dün asla yoktur. Şenol Güneş gidiyor, Abdullah Avcı geliyor diye konuşulur. Şenol Güneş'in tek düşündüğü, bu sezon şampiyon olarak bitirebilmek. Hoca ile 2 senelik sözleşmemiz var. Aramızda yüksek bir bağ vardır. Sonuçlar kötü olsa negatif haberler yapılacağını bilecek kadar tecrübeli birisidir. 3 mağlubiyet alsa, Şenol hoca gitsin diye kampanya başlatılır. Ne ben onu yerim, ne de hoca yer."