Fikret Orman'dan Şenol Güneş'e 'Çin' yanıtı

Fikret Orman'dan Şenol Güneş'e 'Çin' yanıtı
Güncelleme:

Beşiktaş Başkanı, “Çin ile ilgili fikir ayrılıkları var” diyen Şenol Güneş’e cevap verdi. Orman, "Çin işi olacak, ücret alan çalışanlarımız kurallara uymak zorundalar" dedi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Schalke maçı öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş, Çin'e gelmeden önce “Çin konusunda fikir ayrılıkları vardı. Takımı en az olumsuz etkileyecek durumda kampın geçmesini istiyoruz” demişti.

Orman, teknik heyetin rahatsızlığı yönündeki soruya şaşırtan bir cevap verdi: “Çin işi artık olacak. Ücret alanlar da kurallara uymak zorunda. Şenol hocamız, Uzakdoğu'da çalıştı ve tanınan bir teknik adam. Çin projemiz yoruma açık bir konu değil. ‘Olur' alınacak bir şey değil. Beraber çalıştığımız sürece kim olursa olsun, yönetici de olsun Beşiktaş takımıyla 55 maç yapacak.”

Orman, şunları söyledi: “Milan, Arsenal, Bayern Münih, Chelsea gibi üst düzey takımlar 2-3 ülkeye seyahat ediyor. İlk adımı attık, başlangıçlar sancılı olabilir. Cebimizden para verip geliyoruz. 100 milyon taraftarın üzerine çıkmak istiyoruz. Türkiye'de Çinliler kulüp alırlar mı? Keşke alsalar. 2018 Türkiye-Çin yılı. Keşke Süper Kupa'yı Çin'de oynasak. UEFA haksız bir uygulama ile bizi karşı karşıya bıraktı. Bunu kendileri de kabul ediyorlar ama netice itibariyle kuralları ile hareket ediyorlar. Büyük bir ihtimal Avrupa'daki maçlara taraftar götürmeyeceğiz. CAS'a başvuracağız.”

Sözcü