Formayı hak edene verecek

Formayı hak edene verecek

Spor Toto Süper Lig'e şampiyon olarak yükselen Adanaspor'da forma garanti değil...

Teknik direktör Engin İpekoğlu, oyuncularıyla toplantı yaptığını belirterek, net mesajlar verdi.

Adanaspor’un Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, transferde yabancı oyunculara odaklandıklarını söyledi. Yerli oyuncuların istedikleri rakamları karşılamalarının mümkün olmadığına dikkat çeken İpekoğlu, “Türkiye’de topa vuran oyuncular 1,5-2 milyondan başlıyor. Bu rakamları Adanaspor olarak maalesef verme şansımız yok” dedi.

Turuncu-beyazlılar, yeni sezon hazırlıklarını Osman Yereşen Tesisleri’nde yaptığı çift antrenmanla sürdürüyor. Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör İpekoğlu, transferlerin devam edeceğini belirterek, “Başkanımız ile devamlı istişare halindeyiz. Gönül tabi ki bir an önce transferlerin bitmesini istiyor. Ancak rakamsal bazda ciddi sıkıntılar var. Maalesef Türkiye’de inanılmaz rakamlara ulaşabiliyor. İnşallah düşündüğümüz oyuncuları istediğimiz rakamlara transfer etmeyi becerebiliriz. Bu doğrultuda başkanımız da çok ciddi mesai harcıyor” diye konuştu.

İpekoğlu, yerli oyuncuların istedikleri rakamları karşılayamayacaklarını da vurgulayarak, “Belki yanlış olacak ama Türkiye’de şöyle bir problem var; Türkiye’de topa vuran oyuncular 1,5-2 milyondan başlıyor. Bu rakamları Adanaspor olarak maalesef verme şansımız yok. Bunun için de herhalde olabildiğince yabancı oyuncu transferine odaklandık. Bu doğrultuda da büyük bir ihtimalle transferler yapılacaktır. Bunun yanında belki birkaç tane istikbal vadeden oyuncu olursa onları da aramıza katarız” ifadelerini kullandı.

“WELLİGTON VE NAKOULMA İLE GÖRÜŞTÜK”

Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig’de Mersin İdmanyurdu forması giyen Welligton ve Nakoulma’yı takıma katmak istediklerini aktaran İpekoğlu, “Spor Toto Süper Lig’den almayı düşündüğümüz oyuncular vardı. Örneğin; Mersin İdmanyurdu’ndan Welligton ve Nakoulma gibi. Ancak onların istemiş olduğu rakamlara bizim yaklaşmamız bile mümkün değil. Bu iki oyuncuyla ilgili görüşmemiz oldu. Diğer oyuncularla ilgili ilgimiz bilgimiz yok” dedi.

Deneyimli teknik adam, Adanaspor’un Spor Toto Süper Lig’deki ilk hedefinin kalıcı olmayı sağlamak olduğunu ifade ederek, “Kalıcı olmayı başarırsak, önümüzdeki sezon yapılacak transferlerde daha erken, daha sağlıklı ve isabetli kararlar vermiş olacağız. Bu seneki gibi kalkıp atıyorum 10 transfer yapmayacağız. Belki 3-4 tane oyuncuyla belli iskelet kadromuz oluşacak. 3-4 oyuncuyla transferi kapatacağız. Belki devre arasından itibaren izlenmeye alınacak, belki oturup anlaşma olabilecek. Şimdi transfer sezonunda bir oyuncuyla anlaşmak var, bir de sezon devam ederken anlaşmak var. Çok daha rakamsal bazda az maliyetli olacağı için büyük ihtimalle önümüzdeki yıl devre arasından itibaren transfer çalışmaları da başlar” şeklinde konuştu.

“FORMAYI SOYUNMA ODASINA ASACAĞIZ”

Her bölgeye transfer yapacaklarını aktaran Teknik Direktör Engin İpekoğlu, “Futbolcu arkadaşlarımızla da kısa süreli bir toplantı yaptık. Kendilerine şunu söyledim; burada her kim olursa olsun, maliyeti ne olursa olsun alınacak oyuncuların burada bizi şampiyonluğa götürecek oyunculardan hiçbir farkı olmayacak. Bizler formayı vermeyeceğiz. Soyunma odasına asacağız ve onlar alacak. İster 20 yaşındaki isterse 16 yaşındaki oyuncumuz olsun. Burada hak eden kişiler önümüzdeki sezon Süper Lig’de forma giyecek. Nereden alırsak alalım hangi ligden gelirse gelsin sahada işini yapacak oyuncu geçerlidir” diye konuştu.