Galatasaray 1 yıl men edilmeyi göze aldı

Galatasaray 1 yıl men edilmeyi göze aldı

Avrupa kupalarından 1 yıl men edilmeyi göze alan G.Saray, cezanın 2 yıla çıkmamasına uğraşıyor.

FİNANSAL fair play kriterleri kapsamında UEFA’nın tanıdığı 3 yılda 30 milyon Euro zararı 134.2 milyon Euro aşarak, ceza kuruluna sevk edilen Galatasaray’ın 1 yıl Avrupa Kupalarından men cezası almasına artık kesin gözle bakılıyor.

Bu ceza ile kurtulmaktan umudunu kesen yönetim, 1 yılın üstüne gelmesi muhtemel artı 1 yıllık yaptırımı önlemek amacıyla harekete geçti. UEFA’dan sadece 1 yıl ceza alarak hasarı asgaride tutmayı hedefleyen Galatasaray’ın artı 1 yıl daha ceza almaması için mayıs 2016’ya dek zararı 10 milyon Euro’ya düşürmesi gerekiyor.

SADECE FAİZ 20 MİLYON DOLAR

Aksi halde şubatta 1 yıl ceza vermesi beklenen UEFA, şartlı olarak erteleyeceği artı 1 yıllık cezayı da sezon sonu uygulayıp, toplam Avrupa Kupalarından meni 2 yıla çıkaracak. 2015-2016 zararı 50 milyon TL civarında olan Galatasaray’da başkan Dursun Özbek, zararı UEFA’nın istediği seviyeye çekmek acil eylem planını yürürlüğe koyuyor.

4 aylık gider ödemeleri, faiz, banka borçları eklendiğinde Galatasaray’ın, 30 milyon Euro kaynak yaratması gerekiyor… Çünkü 1 yılda sadece 20 milyon dolar faiz ödemesi yapılıyor. Düşünülen eylem planının ana hatları şöyle:

INTER VE SOCIEDAD’A TEKLİF

TELLES-BRUMA BEKLENTİSİ: Sezon başı Telles 8.5 milyon Euro satın alma opsiyonu ile Inter’e, Bruma ise 7.5 milyon Euro opsiyon karşılığı Real Sociedad’a kiralanmıştı. Sarı kırmızılılar yaz sezonunu beklemeden fiyat kırarak Inter ve Real Sociedad’ın kapısını çalacak. Opsiyon rakamları düşürülüp 14 milyon Euro satış geliri planlanıyor.

LOCA SAHİPLERİNDEN TALEP: TT Arena’daki 143 adet loca sahibinden fedakarlık istenecek. Yönetim, bu locaları 1 yıl daha kiralayıp, parasını şimdi alarak olağanüstü bir kaynak yaratmayı hedefliyor.

ARTIK FAZLA AÇILMAK YOK

MAĞAZACILIK GELİRLERİ: Düzenlenecek kampanyalarla camiaya seslenilerek, GS Store gelirleri yukarı çekilmeye çalışılacak. Taraftarın direkt katkısıyla kulübe nakit para girişi sağlanması amaçlanıyor.

TRANSFERDE DENGE FAKTÖRÜ: G.Saray Kulübü, transfer giderlerini artık disiplin altına alacak. Yani Galatasaray takımının maliyetinin eski üst seviyelere çıkmasına izin verilmeyecek. Ne kadar tasarruf edilir, ne ölçüde maliyetten kurtulunur ya da transfer geliri elde edilirse maksimum o paralelde harcama yapılacak.

Hürriyet