Galatasaray 52.5 milyon TL kazanacak

Galatasaray 52.5 milyon TL kazanacak

NEF ile forma sponsorluğu konusunda anlaşmaya varan Galatasaray'ın kasasına girecek rakam belli oldu.

Galatasaray forma sponsorunu buldu. Anlaşmayla ilgili rakamlar da netlik kazandı.

Skorer'in edindiği bilgiye göre; NEF ile 1+1+1 yıllık anlaşma imzalandı. Bu anlaşma sonucu Sarı-Kırmızılı ekibin kasasına 52.5 milyon TL'nin gireceği öğrenildi.

Toplantı sonrası açıklanacak

Anlaşmayla ilgili detayları Galatasaray'ın yapacağı yönetim kurulu toplantısı sonrası kamuoyuna açıklanacak.

AÇIKLAMA GELDİ

Sarı-Kırmızılı kulüpten KAP'a yapılan bildirim şu şekilde;

Şirketimiz ile Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. arasında 1 + 1 + 1 sezon opsiyonlu olarak Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası, Süper Kupa ve Türkiye'de oynanacak diğer maçlarda geçerli olacak göğüs reklamı konusunda anlaşmaya varılmıştır.
 
Anlaşma kapsamında: Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. Şirketimize 2016 - 2017 futbol sezonu için 9.500.000 TL, anlaşmanın devam etmesi halinde 2017 - 2018 futbol sezonu için 10.500.000 TL, 2018 - 2019 futbol sezonu için 11.000.000 TL olmak üzere toplam 31.000.000 TL sponsorluk bedeli, performans primleriyle birlikte ise toplam 52.500.000 TL ödeyecektir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
ÖZBEK'İN AÇIKLAMALARI...
 
İmza törenine, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur katıldı. Başkan Dursun Özbek, açılış konuşmasını yaparken şunları söyledi:
 
"Galatasaray ilklerin, enlerin kulübü. Türkiye'yi yurt dışı ve içinde başarı ile temsil etmiş bir dünya kulübü. Nef ise inşaat sektörünün önde gelen lider kuruluşlarından biri. Bu iki markanın beraberliğini sağladık. Nef kısa bir süre önce sektöre girmesine rağmen yükselmiştir. Her iki kurumun da amacı sadece Türkiye'de değil, Dünya markası olmaktır. Galatasaray bir Dünya markası, Nef de Galatasaray gibi başarı çizgisini daha yukarılara çekecektir. Son derece mutlu ve başarılı bir birlikteliğe imza atacağız. Bu anlaşmanın iki kuruma da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
 
Bu arada Nef'in inşaat şirketi olması dolasıyla bu anlaşmanın Galatasaray'ın Riva ve Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki arazilerine dair başka bir proje içermediği bildirildi.
 
Başkan Dursun Özbek ayrıca Türk Telekom Arena'nın yanına yapılacak spor salonu ile ilgili Nef ile henüz bir görüşme yapmadıklarını, ancak bundan sonra görüşebileceklerini söyledi.
Başkan Özbek, transferler ve mali kriterlerle ilgili soruya ise, "Yaptığımız bütün transferler hesap ve düşünce ile yapılmaktadır. Takımdaki oyuncu sayısını azalttık. Göndereceğimiz oyuncuları listeledik ve hala göndereceğimiz oyuncular var" cevabını verdi.
 
Dursun Özbek, 31 milyon TL karşılığında 3 yıllık yapılan anlaşmadan elde edilecek gelirin, Türkiye Ligi şampiyonluğu, kupa şampiyonluğu, Avrupa kupalarında elde edilecek başarıya göre artacağı, bu rakamın 51 milyon TL'ye kadar yükselebileceğini söyledi.

Milliyet