Galatasaray - Akhisarspor: 4-2

Galatasaray - Akhisarspor: 4-2
Güncelleme:

Süper Lig'de 15. hafta maçında Galatasaray, 2-0 geriye düştüğü maçta Akhisarspor'u 4-2 mağlup etti.

Spor Toto süper Lig’in 15. haftasında Galatasaray, Teleset Mobilya Akhisarspor’u konuk etti. İki kırmızı kart ve altı gole sahne olan karşılaşmayı Galatasaray 4-2 kazandı. Bu sonuçla Galatasaray 32 puana yükseldi ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturmayı başardı. Bu yenilgiyle 19 puanda kalan konuk ekibin galibiyet hasreti de 7 maça çıkmış oldu.

Maçın ilk devresini Maicon’un 16’da Maicon’un kendi kalesine attığı gol ve 45’te Olcan Adın’ın muhteşem aşırtmasıyla 2-0 geride kapatan ev sahibi 49’da Fernando ve 51’de Gomis’in golleriyle eşitliği yakaladı.

43’te Miguel Lopes ve 68’de Bafetimbi Gomis’in kırmızı kartla takımlarını 10 kişi bıraktığı karşılaşmada 61’de Okan Buruk da hakem Ümit Öztürk tarafından tribüne gönderildi. 70’te Belhanda ise sarı-kırmızılıların geri dönüşünü tamamladı.

Denayer’in yerden içeri çevirdiği topu ağlara gönderen Belhanda takımını 3-2 öne geçirdi. Son sözü ise 90+4’te Sofiane Feghouli söyledi. Belhanda’nın ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyon sonrasında Ümit Öztürk penaltı verirken pozisyonu avantaja bıraktı ve Feghouli’nin golüyle skor belli oldu: 4-2.

Galatasaray - Akhisarspor: 4-2 - Resim : 1



Müsabakanın 10. dakikasında Mariano sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalırken ilk yarının sonunda yenilen gollerden sonra tribünler, Tudor ve yönetimi istifaya davet etmesi dikkat çekti.

TUDOR'DAN RODRIGUES VE DENAYER'E KESİK
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, sarı-kırmızılı ekibin Beşiktaş ile oynadığı mücadelede sahaya sürdüğü ilk 11'de 2 değişikliğe gitti. Hırvat çalıştırıcı, sol bekte Jason Denayer yerine Martin Linnes'e görev verirken, Garry Rodrigues yerine ise Yasin Öztekin'e forma şansı verdi.

Galatasaray sahaya; Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Linnes, Fernando, N'diaye, Feghouli, Belhanda, Yasin, Gomis ilk 11'i ile çıktı.

OKAN BURUK, HÜCUM HATTINI DEĞİŞTİRDİ
Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise, takımının geçen hafta oynadığı Evkur Yeni Malatyaspor maçında sahaya çıkardığı ilk 11'den 3 değişikliğe gitti. Buruk; Larsson yerine Onur, Hora yerine Henrique, Emnes yerine ise Aykut'u ilk 11'de sahaya sürdü. Akhisarspor sahaya; Lukac, Miguel Lopes, Caner, Mustafa, Kadir, Aykut, Soner, Olcan, Sissoko, Onur, Henrique ilk 11'i ile çıktı.

FAVORİ EV SAHİBİ EKİP
Galatasaray ile Teleset Mobilya Akhisarspor, Süper Lig'de 10 kez karşı karşıya geldi. Bu 10 mücadelenin 9'undan sarı-kırmızılı ekip galibiyetle ayrılırken, diğer mücadeleyi Ege temsilcisi kazandı. Galatasaray bu maçlarda rakip fileleri 30 kez sarsarken, kendi ağlarında ise 9 gol gördü. Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan 5 mücadelenin 5'ini ise yine Galatasaray kazandı.

N'DIAYE VE MAICON SINIRDA
Galatasaray'da Badou N'diaye ve Maicon, Teleset Mobilya Akhisarspor mücadelesinde sarı kart görmeleri halinde, sarı-kırmızılı takımın gelecek hafta Evkur Yeni Malatyaspor ile deplasmanda oynayacağı mücadelede forma giyemeyecek. Teleset Mobilya Akhisarspor'da ise Abdoul Sissoko, Caner Osmanpaşa ve Soner Aydoğdu, Galatasaray maçında sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta oynanacak Kayserispor mücadelesinde forma giyemeyecek.

Seçiniz...