''Galatasaray Başkanı...''

''Galatasaray Başkanı...''

Fenerbahçe Başkanı ve başkan adayı Aziz Yıldırım, seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında konuştu.

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları:

"Mehmet Ali Bey kongreden ayrıldı. Şimdi ben kime soru soracağım. Galatasaraylılardan oy istediniz. TFF'den alışıksınız tabii. Bugüne kadar herkese saygı gösterdim. Siz de gösterin. Bu 'şeffaflık' nedir. Fenerbahçe, SPK'ya bağlı. İşte orada her şey. Sabırsızlık etmeyin. 9 ayda doğdun. Bekle ben birazdan doğuracağım çocuğu. Borçları çuvalla getirdiğim parayla ödedim. Ben o parayı bir daha alamadım. Köprüyü yaptık ama parayı alamadık. Ali Şen, bu kulübün eski sıkıntılarını iyi bilir. Sayın Başkan, ben kulübü teslim aldığımda kulüp artıda mıydı, ekside miydi! Herkes her şeyi bilsin."

(Burada Ali Şen bir konuşma yaptı: Kulübün bütçesi 1998'de 16 milyon dolardı. Borç 5 milyon 100 bin dolar civarındaydı. Okocha'dan 17.5 milyon dolara sattık. Biz bir anlamda çocuğumuza miras bıraktık. Sizden ricam Hulusi Belgü'yü affetseydiniz)

"Hulusi Belgü'yü gazetede verdiği bir röportajı nedeniyle affetmedim. Kimse Fenerbahçe Başkanı hakkında böyle konuşamaz. Fenerbahçe'nin varlığı 5 ise 75 borcu vardı. Mehmet Ali Bey gitmeseydi ona bir teklif yapacaktım. Beyan ettiğimiz borcun üstünde ne çıkarsa ben ödeyeceğim. Her şeyimi satacağım ve ödeyeceğim. Öyle dışarda borçla ilgili yalan konuşmayın. Fenerbahçe benimle beraber varlık sahibi olmuştur. Öyle '5 yıldızlı takım yapacağım' diyorsun. Hangi parayla yapacaksın, gel anlat. 15 yıldır başkanım. Yapabilseydim ben yapardım ben. Öyle lafla Real Madrid olunmuyor. Sen bu parayı nasıl yükselteceksin gel anlat. Her insan herkesle barışık olabilir mi! Hayatta böyle bir şey var mı!"

"Ayıp ya. Fenerbahçe'yi mahkemelere taşıdınız. 'Kongre olsun' diye karar aldırıyorsunuz. Sonra da mahkemeye gidiyorsunuz. Recep Özcan benden 3 milyon dolar para istedi, mahkemeye başvurusunu geri çekmek için. Vermedim, vermem. Bilin bunları. Fenerbahçe'yi bu hallere getirdiniz. Bugün benim doğum günüm. Ama Fenerbahçe de yeniden doğuyor."

"Dün sordum '2011 şampiyonu kim?' diye. O da 'Fenerbahçe' dedi. Keşke bunu TFF Başkanı'yken de söyleseydi. Fenerbahçe'nin şike yapmadığını üstüne basa basa söyleyeceksin. Biz şike yapmadık. Bunu Vatan'da, Silivri'de, Metris'te söyledim.

"Galatasaray Başkanı 'İyi bir Fenerbahçe Başkanı seçilirse maça gelirim' dedi. Bahsettiği kişi Mehmet Ali Aydınlar. Bekleme, başkan olarak gelemeyecek. Ancak Protokol'de oturur. Mehmet Ali Bey iyi insan. Ama çevresindeki Galatasaraylılar yüzünden hatalı kararlar verdi. Çevresinde Fenerbahçeliler olsaydı, böyle olmazdı."

"2002'de Washington'u almaya Sadettin Saran ile birlikte Brezilya'ya gittik. Daha önce de Simao'yı aldık. 500 bin dolara alacağız. Sonra fiyatı 1.5 milyon dolara çıktı. O zaman acemiyiz. Gazetelerde çıktığı için almak zorunda kaldık. İşin gerçek yüzünü anlatınca kalan 1 milyon doları ödemedik. Paranın hesabını sormaya gittik. Sadettin Bey 'Başkan bırak bizi burada döverler' dedi. Ben ondan korkuyormuşum ya! Boyu uzun diye böyle söylüyor herhalde. Transferde Fenerbahçe'nin çeklerini kabul etmiyorlardı. Bursa'dan Baliç'i ne zorlukla aldım."

"Bu kongreden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Sizlerden alınan destekle yola devam edeceğiz. Fenerbahçe bu sezon bütün branşlarda şampiyon olacaktır. Bu salonlar artık doluyor. Yarın hepinizi buraya davet ediyorum. İstediğiniz adaya oy verin ama Fenerbahçe'ye sahip çıkın."