Galatasaray, Beşiktaş'ın 7-0'lık maçı için UEFA'ya başvurdu

Galatasaray, Beşiktaş'ın 7-0'lık maçı için UEFA'ya başvurdu
Güncelleme:

Galatasaray, Beşiktaş’ın Atakaş Hatayspor’u 7-0 yendiği maçtan önce iki takımın Kamerunlu futbolcuları Vincent Aboubakar ve Jean-Claude Billong arasındaki görüşmelerin incelenmesi için TFF ve UEFA nezdinde resmen harekete geçti.

Kulüpler Birliği Vakfı’nın, Süper Lig’de son 8 haftanın incelenmesi konusunda TFF ’ye yaptığı başvurunun ardından bir hamle de Galatasaray ’dan geldi..

Beşiktaşlı Aboubakar’ın Billong’a milli takım sözü verdiği ve sonrasında Hataysporlu oyuncunun kariyerinde ilk kez Kamerun Milli Takımı’na seçildiği iddiası, Galatasaray’ın başvuru gerekçelerinden biri oldu. 

BEŞİKTAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi Hem Kulüpler Birliği hem de Beşiktaş Başkanlığı görevini sürdüren Çebi, Kulüpler Birliği'nin ne TFF'ye ne de UEFA'ya son 8 hafta için başvurmadığını açıkladı. Çebi Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada "Galatasaray'ın başvurusundan da haberim yok" dedi.

"KALMASINI İSTEMEM"

Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, iddiaların ardından açıklamalarda bulunmuştu.

Ligin 39. haftasında Vodafone Park'ta Beşiktaş'a 7-0 kaybedilen maçta eleştirilen Jean-Claude Billong hakkında Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş "Billong'u gönderdik. Maça gidiyor, bir gün önce bacağına dövme yaptırıyor. Bir gün önce dövme yaptıran futbolcu 15 dakikada bir krem sürüyor soğutmak için. Dövme yaptıran futbolcunun bacağı bir hafta ağrıyor" demişti.

Dövmeden dolayı oyuncunun olumsuz etkilendiğini belirten Savaş, "Bacağı ağrıdığı için her topa sırtını dönüyor. Pozisyon yedik, goller yedik. Ben böyle bir futbolcunun takımda kalmasını istemem. Hem sportif direktörümüze hem teknik direktörümüze hem de yönetime 'Bu adamı gönderelim arkadaşlar' dedim. Ama bunun dışında ekstra bir şey bilmiyoruz. Ben istihbaratçı değilim. İddiaları olan varsa savcılığa başvurusunu yapar. Biz de bu konuşmanın açıklığa kavuşturulmasını isteriz. Ben işin satış boyutu olduğunu düşünenlerden değilim" ifadelerini kullandı.