Galatasaray forma sponsorunu buldu !

Galatasaray forma sponsorunu buldu !

Galatasaray, forma sponsorluğu için 55 milyon TL’ye 3 yıllık anlaşma imzaladığı Dumankaya ile kapsamlı bir ortaklığa giriyor.

Finansal Fair-Play kriterlerine uymak için UEFA ile pazarlıklarını sürdüren yönetim diğer yandan da kulübe ek gelir getirmek için yollar arıyordu. Şampiyonlar Ligi için THY ile anlaşan Galatasaray, Süper Lig için de forma sponsorunu buldu: DUMANKAYA... Anlaşma 3 sezonluk. Aslan, ilk yıl 15 milyon ardından iki sezon da Avrupa kupalarında da geçerli olmak üzere 20 milyon TL alacağı anlaşmayla toplam 55 milyonu kasasına koyacak. Atılacak imzaların asıl önemli bölümü ise Riva ve Florya’daki araziler...
 
YENi SALON YENi TESiS
 
Anlaşmaya göre Galatatasaray, Florya’daki antrenman tesislerinden ayrılacak. Dumankaya’ya bırakılacak olan Florya arazisine rezidans dikilecek. Riva’daki bin 100 dönümlük arsanın 400 dönümüne sarı-kırmızılılar için yeni tesisler hazırlanacak kalan 700 bin dönüm de Dumankaya tarafından değerlendirelecek. TT Arena’nın yanına yapılacak basketbol salonunun inşaatını da yine Dumankaya üstlenecek.. Proje hayata geçtiğinde Galatasaray yaklaşık 450 milyon dolarlık bir gelir elde edecek.

(Millet)