Galatasaray formülü buldu !

Galatasaray formülü buldu !

Arena'nın çatısı nedeniyle yıllardır mahkemelik olan Galatasaray, kurtuluş formülünü buldu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, stadın yanına yapılacak salon için son aşamaya geldiklerini söyledi, TT Arena’nın çatısına çözüm bulduklarını açıkladı.
 
Galatasaray Adası’nda yapılan Divan Kurulu’nda konuşan Özbek şunları söyledi:
 
Spor Genel Müdürlüğü ile görüştüğümde, salonu neden yaptığımı, Galatasaray’ın borç içinde olduğunu söylediler. Ben de salonun isim hakkıyla finansmanını sağlamak mümkün dedim. ‘Stadın çatısını ne yapacaksın?’ dediler. Salonun sahibi SGM... Biz Galatasaray olarak sizin tapu sahibi olduğunuz yere salon yapıyoruz. Sizin finansman katkısı vermeniz lazım, dedim. Güzel fikir dediler. Çatının kapanması için fon yaratmışsınız. Bunu gelin salona katkı payı olarak hesaplayın, dedim. Aramızda alacak-verecek kalmasın dedim, bu konuda mutabakata vardık.”
 
Başkan Özbek, futbol takımıyla ilgili eleştirilerde bulunan Candemir Berkman’ın Galatasaray Odeabank’ın aldığı ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğunu üstünkörü geçtiğini ifade eden Özbek, “Berkman, basketbol şubemizin kazandığı Avrupa şampiyonluğu için kısık bir ifadeyle, ‘onları da tebrik etmek lazım’ dedi. Bu kupa, kısık sesle anılması gereken bir şey değil, Türkiye’ye gelmiş en büyük basketbol kupası” ifadesini kullandı.
 
Aktar’dan uyarı
 
Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş’ın 5 yıl üst üste zarar eden halka açık spor kulübü şirketlerinin kurucu ortak imtiyazını yitirebileceği konusundaki açıklamasını hatırlattı.
 
Aktar, “Sayın Başkan Dursun Özbek, hem UEFA Hukuk Kuruluna verilen beyanlara sadık kalmak, hem de Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) müracaatında müdafaa tezimizi güçlendirmek amacıyla Sportif AŞ’nin 2016 yılı bilanço yılını, 31 Mayıs 2016’da asgari zarar, hatta mümkün olursa cüzi kâr ile kapatma gayreti içinde olduğunu bana iletti. Umarız çabalar sonuç verir ve  kulübümüzü öncelikle SPK nezdinde, sonrasında da UEFA ve CAS karşısındaki zayıf durumundan kurtarır” yorumunu yaptı.
 
‘Muslera olmasa 200 gol yerdik’
 
Galatasaray Divan Kurulu’nda söz alan üyeler eleştirilerini tek tek sıralarken, bazı öneriler de geldi. Üyelerin konuşmalarından bazıları şöyle:
 
Candemir Berkman: Son maçta Yasin Öztekin’in antrenöre hareketi kabul edilemez. Galatasaray’ın kalesinde Muslera değil de başka biri olsa 150-200 gol yerdik. 
 
Ergun Öztürk: Hamza Hoca’nın gönderilmesi hataydı. O gittiğinde puanımız 25 iken bugün 45... Doğru kişi Lucescu’dur. Sayın Lucescu’nun çalıştırdığı takımlar içinde Galatasaray’a özel bir sempatisi olduğu bilinmektedir. 
 
Tuncay Bolayır: Soyunma odasına neden girmiyoruz? Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta başkanlar gidiyor.
 
Taner Aşkın: Galatasaray’da mektepli-alaylı sorunu yoktur. Bunu yaratanların Allah belasını versin! 
 
Lira olarak düştü dolar olarak çıktı
 
Galatasaray’ın muhasip yöneticisi İsmail Sarıkaya, kulübün borcunun 1 milyar 499 milyon liradan (516 milyon dolar) 1 milyar 494 milyon liraya (527 milyon dolar) düştüğünü kaydetti. Sarıkaya, kulübün alacaklarının 524 milyon lira (185 milyon dolar) olduğunu belirtti. Sarıkaya, borç alacak farkının ise 963 milyon liradan (331 milyon dolar) 970 milyon liraya (342 milyon dolar) yükseldiğini  aktardı. 
 
Dededen toruna
 
Galatasaray’ın eski başkanlarından Ali Tanrıyar, kendisiyle aynı ismi taşıyan torunu Ali Tanrıyar’a toplantının başında üyelik beratını verdi.

Milliyet