Galatasaray - Gençlerbirliği: 5-1

Galatasaray - Gençlerbirliği: 5-1
Güncelleme:

Galatasaray, Süper Lig'in 11. haftasının açılış maçında Gençlerbirliği'ni 5-1 mağlup etti ve 2 hafta aradan sonra galibiyet aldı.

Spor Toto Süper Lig’de 11. haftanın açılış maçında lider Galatasaray, Gençlerbirliği’ni konuk etti. Geçen hafta Trabzonspor deplasmanında bu sezon ligdeki ilk yenilgisini tadan ve bir önceki hafta Fenerbahçe beraberliği ile son iki haftada 5 puan kaybeden sarı-kırmızılılar, rakibini gol yağmuruna tutarken sahadan 5-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Tudor zorlu karşılaşmada 3-5-2 dizilişini kullanırken Aslan, 2 yıl sonra ilk kez iki santrforla karşılaşmaya başladı. Sarı-kırmızılılar en son 7 Kasım 2015’te Çaykur Rizespor karşısında Burak Yılmaz ve Umut Bulut’la sahaya çıkmıştı.

UDOR 3'LÜ SAVUNMAYA DÖNDÜ
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Gençlerbirliği karşısına 3-5-2 sistemiyle çıktı. Savunmada Süper Lig'in 10'uncu haftasında oynanan Fenerbahçe derbisinde olduğu gibi Serdar Aziz, Jason Denayer, Maicon üçlüsüyle çıkan Hırvat çalıştırıcı, bu sezon ilk kez Eren Derdiyok'a da ilk 11'de şans verdi. Sarı-kırmızılı ekip sahaya, Muslera, Maicon, Serdar, Denayer, Mariano, Tolga, Fernando, Rodrigues, Belhanda, Gomis, Eren ilk 11'iyle çıktı.

GENÇLERBİRLİĞİ'NDE 2 DEĞİŞİKLİK
Öte yandan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, Ankara ekibinin son oynadığı Evkur Yeni Malatyaspor maçının ilk 11'inden 2 değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, Ousmane Ndiaye yerine Luccas Claro'ya şans verirken, kırmızı kart gören Zeki Yavru'nun yerine ise Diallo Guidileye'yi ilk 11'de sahaya sürdü.

GALATASARAY ÜSTÜN

Bu iki ekip bugüne kadar 92 kez karşı karşıya geldi. İki takım arasındaki mücadelelerde Galatasaray 51, Gençlerbirliği ise 21 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 20 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı.

U21'DE KAZANAN GALATASARAY
U21 Ligi 11'inci hafta karşılaşmasında Galatasaray, Gençlerbirliği'ni 4-1'lik skorla mağlup etti. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynanan mücadelede ev sahibi ekibin gollerini Ahmet Sivri (3) ve Tarık Baydemir kaydetti.

Seçiniz...