Galatasaray ile Beşiktaş arasında büyük kriz

Galatasaray ile Beşiktaş arasında büyük kriz

G.Saray’ın kadınlarda F.Bahçe ile yaşadığı krizin benzeri tekerlekli sandalyede Beşiktaş ile tekrarlandı

Siyah beyazlı yönetim, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde pazar günü G.Saray derbisi öncesi, haftalardır 4 lejyoner ile oynayan rakibinin 2 artı 1 yabancı kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle Federasyon’a şikayette bulundu.

Parkede 2. Kizer vakası mı yaşanıyor? Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ikinci lisansla oynadığı için F.Bahçe ile Galatasaray’ın arasını açan Lynetta Kizer krizinin bir benzeri tekerlekli sandalye basketbolunda G.Saray ile Beşiktaş arasında yaşanıyor...
 
Pazar günü 16.00’da Ahmet Cömert’te oynanacak kritik derbi öncesi Beşiktaş Kulübü, rakibi G.Saray’ın 2 artı 1 yabancı kuralını ihlal ettiğini belirterek, sarı kırmızılılarda İki İran (Omit Hadi, Morteza Abedi) iki de Polonyalı (Mateusz Filipski, Piotr Luszynski) 4 yabancı oyuncu olduğunu savundu. Siyah beyazlılar, hazırladığı dilekçeyi, 29 Aralık 2015’te Bedensel Engelliler Federasyonu’na resmen iletti.
 
‘NASIL TÜRK OLDULAR?’
Siyah beyazlı yöneticilerin imzasının yer aldığı itiraz dilekçesinde, “Polonyalı Piotr Luszynski, kadroda Mehmet Türk, Mateusz Filipski ise Mete Sarı olarak gözükmektedir. Bu oyuncuların yakın zamanda Türk vatandaşlığı statüsüne alındığı ve müsabakalarda ‘Türk Statüsü’nde oynatıldıkları kulübümüz tarafından öğrenilmişse de bu kişilerin yasanın hangi düzenlemesi ile Türk statüsünü elde ettiği bilinmemektedir” denildi.
 
Federasyonu göreve çağıran Beşiktaş Yönetimi, konuyu Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu’na da taşıyabileceğini belirtti.

20-123.jpeg
 
Federasyon karar veremediği için 6 sayfalık itiraz dilekçesi, şu an hukuk kurulunda...

Hürriyet