Galatasaray, Sampaoli ile görüşüyor !

Galatasaray, Sampaoli ile görüşüyor !

İspanya basını, Galatasaray’ın Jorge Sampaoli ile görüşmelere başladığını iddia etti.

 Kaleci Muslera'nın Sampaoli'nin takımın başına geçmesini istediği gelen haberler arasında...

Galatasaray’ın önümüzdeki sezon teknik direktörlük görevine kimi getireceği merak konusu. Bugüne kadar teknik direktörlük görevi için ismi geçen Lucien Favre, Rudi Garcia ve Marcelo Bielsa gibi isimlere bir yenisi daha eklendi.
 
İspanya basınında yer alan iddiaya göre, Galatasaray son olarak Şili Milli Takımı’nı çalıştıran Jorge Sampaoli ile görüşmelere başladı. Galatasaraylı yöneticilerin, son olarak Valencia’nın teklifini maddi sebeplerden dolayı reddeden Jorge Sampaoli’nın avukatları ile Londra’da görüştüğü ve Sampaoli cephesinin teklifi değerlendirmeye aldığı belirtildi.
 
2004’te de teklif götürüldü
 
Haberde ayrıca, sarı kırmızılı takımın Şilili teknik direktöre 2004 Dünya Kupası’ndan önce de teklif götürüldüğü iddia edildi. Galatasaray’ın Sampaoli’ye 2 sezonluk geçerli olmak üzere yıllık 2 milyon euroluk bir teklif yaptığı ancak Şilili teknik adamın Güney Amerika’da bir takım yönetme arzusundan dolayı teklifi reddettiği iddia edildi.
 
“Galatasaray’ı çalıştırmak isterim”
 
Transfer iddiaları üzerine Şili’de bir radyo kanalına konuşan Sampaoli, Katar’a giderek transfer görüşmesi yaptığını kabul ederek,”Katar’a gidip Prens ile görüşmek güzel bir şeydi. Ancak ben Marsilya ve Galatasaray gibi tutkulu takımları çalıştırmak isterim.” ifadelerini kullanarak sarı kırmızılı takıma yeşil ışık yaktı.
 
Kariyerinde herhangi bir Avrupa takımı yönetmeyen Jorge Sampaoli, özellikle Şilli Milli Takımı’nda ve Universidad de Chile takımındaki başarısıyla tüm dikkatleri üzerine çekmişti. 55 yaşındaki teknik adam, 2015 yılında Pep Guardiola ve Luis Enrique ile birlikte FIFA Yılın Teknik Direktörü Ödülü’ne aday gösterilen 3 teknik direktörden biriydi.
 
Sporcope