Galatasaray yönetiminin en zorlu sınavı: Sneijder

Galatasaray yönetiminin en zorlu sınavı: Sneijder
Güncelleme:

Galatasaray’ın 2013 yılında Inter’den 4 buçuk yıllığına transfer ettiği ve bu sezon yollarını ayırmayı planladığı Hollandalı yıldız Wesley Sneijder hala sarı-kırmızılı taraftarların gözbebeği.

Galatasaray’a geldiği günden bu yana sarı-kırmızlı taraftarların en sevdiği futbolcuların başında gelen Wesley Sneijder’i gelecek sezon için kadroda düşünmeyen Dursun Özbek yönetimi zor bir kararın eşiğinde.

2013 yılında İtalyan devi Inter’den Galatasaray’a transfer olan ve ikisi Süper Lig şampiyonluğu olmak üzere toplam 8 kupa kaldıran Sneijder son 5 sezondur taraftarlara Muslera’yla birlikte en çok güven veren futbolcu. Riekerink’in ayrılmasından sonra takımın başına geçen Igor Tudor’un oyun sistemine yeteri kadar ayak uyduramadığı yönünde eleştiriler alan, takıma maliyeti ve yaşı nedeniyle Hırvat hocanın gelecek sezon için tercih etmemesi Galatasaray Yönetimi’ni zor durumda bırakmış gibi görünüyor.

Sezon sonunda tatile gitmeden önce Dursun Özbek’le özel bir görüşme gerçekleştiren ve Özbek’in, “senden vazgeçmedik ama gitsen iyi olur” dediği Hollandalı yıldıza tatil dönüşü yine taraftarlar sahip çıktı. İstanbul’da hava alanında Sneijder’i karşılayan sarı-kırmızılı taraftarlar, “seni satanı biz de satarız” sloganıyla adeta Özbek yönetimine gözdağı verir gibiydi.

Galatasaray’dan ayrılması henüz tam olarak netlik kazanmayan ve kendisi gitmek istemediği takdirde sarı-kırmızlı yönetimin Sneijder’le ilgili nasıl bir karar alacağı merak konusuyken taraftarların açık bir şekilde sahip çıktığı Hollandalı yıldızın bir süre daha Özbek yönetiminin başını ağrıtacağı açık gibi görünüyor.