Galatasaray'da devir değişti !

Galatasaray'da devir değişti !

Galatasaray yönetimi, yeni bir dönemin ilk adımlarını atıyor.

Futbolcuya dayalı yapıyı ortadan kaldıracak sarı-kırmızılı kulüp, takımiçinde isme bakmaksızın ciddi bir düzen sağlamak amacında...

Galatasaray yönetiminin ilk adımı takım geneline dair… Florya’da son dönemde bir başıboşluk yaşandığını bilen ve bunun arkasında ise futbolcuların istediklerini dayattırmasının yattığını düşünen sarı-kırmızılı kurmaylar, “Artık futbolcuya dayalı sistem değişecek” diyor. Disiplin ve kurallar genelini futbolculara bildirecek yönetim, yeni sezonda yaşanacak olumsuzlukların üzerine gidecek ve para cezasından kadro dışı bırakmaya kadar önemli yaptırımlar uygulayacak. Riekerink de tartışılmaz olacak.

WESLEY SNIJDER’E

“Galatasaray’da tüm oyuncular eşittir ancak Sneijder daha eşittir” anlayışı olduğu iddiaları yönetimi rahatsız eden bir diğer konu… Hollandalı’nın sezon açılışına katılmaması, bardağı taşırdı. Davranışları ve gördüğü kartlar gereği yıldız isme 750 bin Euro ceza kesildi. Sneijder ile birlikte toplam 14 isme benzeri cezalar yansıtıldı. UEFA ve CAS’tan bu konuda olumlu görüş alındı ve futbolcuların itiraz etmesinin de önüne geçildi. Sneijder’e verilen, “Kurallara ya uyarsın ya da gidersin” mesajıyla takımın kalanına da adeta “Vazgeçilmez futbolcu yoktur” denildi.

GİTMEK İSTEYENLERE

Yönetim, sık sık takımdan ayrılmak istediklerine dair menajerleri veya basın yoluyla mesaj yollayan isimlere de net tavır koyacak, “Kimse elini sallayarak gidemez denilecek. Ayrılmak isteyen futbolculara, belirlenen bonservisleri getirmeleri şart koşulacak. Sadece takasta ayrılmak isteyenlere istisna yapılacak. Galatasaray kurmayları, bu şekilde hatırı sayılır bir bonservis gelirini kasaya koymayı hedefliyor.

AMK Gazetesi