Galatasaray'da planlar bozuldu

Galatasaray'da planlar bozuldu

Hamzaoğlu, Melo'nun gitmesinden çok Grosskreutz'a lisans çıkarılamamasının üzüntüsünü yaşarken, topu önde tutacak forvet alınmaması nedeniyle de sıkıntılı.

G.Saray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Melo ve Telles'in İnter'e gidişinin ardından takımı yeniden şekillendiriyor. İtalyan takımlarının yeniden keşfettiği 3-5-2 sistemi ile ilgili çalışmalar yapan Hamzaoğlu, idmanlarda bu sistemi deniyor.

Hesapları altüst etti
Defansif özelliği yüksek olduğu için Kevin Grosskreutz'u takıma kazandırarak bu sistemin en iyi şekilde uygulanmasını hayal eden Hamzaoğlu'nun tüm planları ise Melo'nun gidişi işe değil Grosskreutz'a lisans çıkarılamaması etkiledi. Semih Kaya ve Aurelien Chedjou'nun varlığında Hamza Hamzaoğlu'nun 'stoper' diye diretmesinin ardında da 3-5-2'ye dönme hayali yatarken, genç teknik adamın Manchester City'den kiralanan Jason Denayer'i sol stoper gibi oynatmaya hazırlıyor. Defansın solunda Carole'u düşünen Hamzaoğlu sağda ise Grosskruetz'u oynatacaktı. Alman oyuncu gelene kadar o bölgede Sabri forma giymeye devam edecek. Bu sistemin Avrupa'da başarı getireceğine inanan Hamzaoğlu, orta sahanın ortasında ise Sneijder ve Selçuk İnan'ın yanında Bilal Kısa'ya da şans vererek, topu kendisinde tutan ve bol top çevirebilen bir oyun kurgusu planlıyor.

Umut Bulut'a sarıldı
Hamza Hamzaoğlu'nun forvete yapmak istediği takviye ise yine 3-5-2 sistemini etkin şekilde uygulayabilmek içindi. Alınacak uzun boylu ve topu önde tutacak santrforu Burak Yılmaz'la beraber oynatmayı planlayan Hamzaoğlu, aklındaki sistemi işletmek için şu anda Umut Bulut'a sarılmış durumda. Hamzaoğlu'nun önümüzdeki dönemde de Umut'u ilk 11'de oynatmaya devam edeceği belirtiliyor.

Fotomaç