Galatasaray'dan Aziz Yıldırım'a cevap !

Galatasaray'dan Aziz Yıldırım'a cevap !

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Gaziantepspor maçının ardından yaptığı açıklamalara sert ifadelerle cevap verdi.

Galatasaray Kulübü, sarı-kırmızılı kadın basketbol takımına hükmen yenilgi cezası verilmesi olayına "sahtekarlık yapılmasının" neden olduğu iddiasında bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a sert tepki gösterdi.

Sarı-kırmızılı kulüp, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe ile yapılan maçta, ABD'li oyuncu Lynetta Kizer'in mevzuata aykırı şekilde oynatıldığı gerekçesiyle Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından Galatasaray'a verilen hükmen yenilgi cezası hakkında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın sarf ettiği sözlere, yazılı bir açıklamaya yanıt verdi.

"Bu akşam Türkiye gündemine düşen bir demeç, güzel bir atasözümüzü hatırlamamıza vesile oldu. 'Kişi kendisinden bilir işi' derler bu topraklarda" ifadeleri kullanılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Senin kim olduğunu herkes biliyor"

"Şayet biri çıkıp, birilerini sahtekarlıkla suçluyorsa, 'Ben bu durumda olsam, sahtekarlık yapardım' diyordur aslında. Fenerbahçe'nin kişiliği ve icraatları kamuoyu tarafından gayet iyi bilinen başkanının söylediklerini de bu kapsamda değerlendiriyoruz. Hatırlarsınız, kısa bir süre önce Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Alex de Souza, 'Başkan eğer bize güvenseydi, biz zaten kendi emeğimizle şampiyon olabilirdik. Şikeye bulaşıp, biz futbolcuları ve Fenerbahçe'yi lekelemesine gerek yoktu' demişti. Alex'in bu beyanatının karşılığını veremeyen ve asla veremeyecek olan, bir de çıkıp hiç utanmadan Galatasaray'ı sahtekarlıkla itham eden birine, 'Sen kimsin' desek hafif kalır. 'Senin kim olduğunu herkes biliyor' demek ise gayet yeterli olur."

Aziz Yıldırım, Spor Toto Süper Lig'deki Gaziantepspor maçının ardından yaptığı açıklamada, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde yaşanan olayla ilgili olarak, "Siz gidip sahtekarlık yapıyorsunuz, sonra da federasyona yükleniyorsunuz. Olmaz öyle şey" demişti.