Galatasaray'ın Emre Çolak pişmanlığı

Galatasaray'ın Emre Çolak pişmanlığı

Deportivo’ya bedava kaptırılan Emre Çolak, İspanya’da el üstünde...

La Liga’daki 24 maçta 3 gol 8 asistle oynayıp A Milli Takım’a dönen, adı büyük kulüplerle anılmaya başlanan 25 yaşındaki futbolcunun serbest kalma maddesinin 20 milyon Euro olduğu ortaya çıktı. Yazarlar Emre Çolak'ı değerlendirdi.

Sarı-Kırmızılı kulübün altyapısından yetişen Emre Çolak, sözleşmesi sona erince, sezon başında İspanyol takımı Deportivo’nun yolunu tutmuştu. İspanya’da harikalar yaratan 25 yaşındaki futbolcu, 24 lig maçında 3 gol 8 asistlik performans ortaya koyunca A Milli Takım’a geri dönmeyi başardı.

Adı büyük kulüplerle anılan Emre’nin, Deportivo ile imzaladığı 3 yıllık kontratta, 20 milyon Euro’ya serbest kalma maddesinin bulunduğu ortaya çıktı. Galatasaray’ın bedavaya kaptırdığı Emre, İspanyol kulübüyle 900 bin Euro’ya anlaşmıştı. Vergiler kesildiğinde eline 500 bin Euro civarında para kalan milli futbolcu, Galatasaray’da ise 1 milyon 450 bin Lira karşılığında oynuyordu.

O tekliften az alıyor 

Kontratının bitmesine yakın dönemde yönetimden yeni mukavele isteyen Emre, beklediği teklifin yapılmaması üzerine, menaceri Ahmet Bulut’la beraber Türkiye’den ayrılma kararı almıştı. O dönemde Antalyaspor’un yıllık 1 milyon Euro’yu aşan teklifini de kabul etmeyen Emre, İspanya’ya giderek ne kadar doğru bir tercih yaptığını şimdiden gösterdi ve Galatasaray Yönetimi’nde büyük pişmanlık yarattı.

Emre Çolak hakkında yazarlardan görüş aldık. İşte o görüşler:

Serkan Akcan: Galatasaray dizini döver

Emre Çolak Galatasaray Yönetimi’nin ufuk çizgisi testidir. Altyapıdan yetişmiş bir oyuncunun bedelsiz gönderilmesi tek kelimeyle akıl tutulmasıydı. Sorun Emre’de değil, Florya’da birliği sağlayamayan yönetimdeydi. Yetiştirdin, faydalanamadın, tam meyvesini toplayacakken bedavaya gönderdin. Kimseye değilse bile altyapıda emek harcayan hocalara ayıp. Emre Çolak Deportivo’da yeniden doğdu, milli takıma döndü. Deportivo mücevheri işler satarsa, Galatasaray Yönetimi sadece dizini döver.

Metin Karabaş: Büyük bir hata oldu

Son dönemde Galatasaray altyapısından yetişen en meziyetli isimlerin başında Emre Çolak geliyor. Ayrılma sürecine baktığımız zaman yönetimin Emre konusunda ağır davranması ve gönülsüz hareket etmesi büyük hata oldu. ‘Gençleşmeden’ bahseden yönetimin Emre’nin bedelsiz ayrılmasına göz yumması bir yana, bu bölgeye Donk, Tolga ve De Jong gibi isimlere tonla para dökmesi ayrı bir trajedi. Yönetimin her fırsatta taraftarın isteğini yaparak kendi üzerinden baskıyı atmaya çalışması, Galatasaray’ın potansiyelli bir oyuncusunu kaybetmesine neden oldu.

Juan Yordi (Marca yazarı) : 10 numaradan fazlası

Emre Çolak, karakteri çok güçlü ve lider bir oyuncu. Böyle futbolcular, İspanya’da her zaman çok sevilir. Top tekniği, kalitesi ve oyun görüşü yüksek. Birçok istatistikte de önde yer alıyor. Benim için Emre, bir 10 numaradan daha fazlası. Çünkü bir 10 numaranın sahip olduğu yeteneklerden çok daha fazlasına sahip olduğunu düşünüyorum. Ona 20 milyon Euro serbest kalma bedeli koymaları önemli. Ancak 12 milyon Euro’luk bir teklif gelirse, para kazanmak adına Emre’yi satabilirler.

Yasin Cam: Emre’nin hiç suçu yok mu?

Sayısız skandalda imzası olan bu yönetimin, Emre gibi altyapıdan yetişmiş, sorunsuz bir yeteneği takıma kazandırması zaten beklenemezdi. Elbette onunla ilgilenmeyip bedavaya gidişini uzaktan izleyeceklerdi. Benim takıldığım nokta Emre’nin kendisi. Sonuçta 18 yaşında bir oyuncudan bahsetmiyoruz. Yaşı 25 ve 7 yıldır A takımda, ama Galatasaray’da oynadığı dönemde 1 milim aşama kaydettiğini görmedik. Fatih Terim dönemi hariç, hep güçsüzdü, hep dirençsizdi. İspanya’da fiziğine gösterdiği önemi Türkiye’de umursamadığı için, yönetim kadar Emre de suçludur.

Fanatik