Galatasaray'ın Kapustka planı !

Galatasaray'ın Kapustka planı !

Bartosz Kapustka'yı İstanbul'a getirip stat ve tesisleri gezdirecek Galatasaray'ın, oyuncuyu bu şekilde etkilemeye çalışacağı öne sürüldü.

Sarı-kırmızılıların transfer gündemindeki Bartosz Kapustka'da sıcak gelişmeler yaşanmaya başladı. UEFA'nın Finansal Fair Play kurallarıyla başı dertte olan Galatasaray'ın buna karşın transfer çalışmalarını sürdürdüğü iddia edilirken, Polonya'nın Cracovia takımında forma giyen 19 yaşındaki orta saha oyuncusu için Cim Bom'un planı belli oldu.

Przeglad Sportowy'nin haberine göre Galatasaray oyuncuyu cezbetmek için bir plan hazırladı. Genç yeteneği İstanbul'a getirecek olan sarı-kırmızılılar, oyuncuya stadı ve tesisleri gezdirerek, kendisini etkilemeye çalışacak. Ayrıca kulübün sportif direktörüyle oyuncu arasında da bir görüşme gerçekleştirilecek.

Teklif yeterli değil

Ayrıca basına şu ana kadar yansıyan rakamların gerçeği yansıtmadığı öne sürüldü. Kapustka için teklif edilen ücretin 4.5 milyon euro olduğu belirtilirken, bu miktarın aslında daha düşük olduğu iddia edildi. Galatasaray'ın Polonya ekibine oyuncu için 3 milyon euroluk bir teklifte bulunduğu, artı 1 milyon euronun da ekstra bonus olarak sunulduğu ancak bunun Polonya ekibince yeterli bulunmadığı ifade edildi.

Milli baskı var

Öte yandan futbolcunun üzerinde milli baskı olduğu da ortaya çıktı. Polonya Milli Takımı ile EURO 2016'da boy göstermesi beklenen genç yıldızın, bu turnuvaya kadar kulübünden ayrılmaması için, Polonya Milli Takımı Teknik Direktörü Adam Navalka ve Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Zbigniew Boniek'in bu yönde bir istekleri bulunduğuna dikkat çekildi.

Kulüpte Fransa beklentisi

Cracovia kulübünün de, Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenecek EURO 2016'dan sonra şu ankinden daha fazla bir değere ulaşacağını düşündüğü için, futbolcusunu hemen satmak konusunda temkinli davranmasının, Galatasaray'a transfer sürecini yavaşlattığı belirtildi.

Milliyet