Galatasaray'ın yeni 10 numarası Nidaye

Galatasaray'ın yeni 10 numarası Nidaye
Güncelleme:

Belhanda'dan beklenen verimi alamayan Galatasaray, Ndiaye'yi 10 numara olarak kullanacak.

Osmanlıspor’da ve Bodo Glimt forması altında gol atan, gol pası veren Senegalli oyuncu, sarı-kırmızılılarda henüz bu yönünü gösteremedi. Öğrencisiyle konuşan Tudor’un ofansif özelliklerini de ortaya koymasını istediği ortaya çıktı

Galatasaray formasıyla, orta sahadaki çalışkanlığı ve dinamizmi ile dikkat çeken Badou Ndiaye, ancak geride kalan 9 hafta sonunda ne gol atabildi, ne de asist yapabildi. Bu nedenle teknik direktör Igor Tudor ve kurmayları Ndiaye konusunda arayışa girdi.

Senegalli futbolcunun skor bölgesinden uzak kalmasının bunda etkili olduğunu tespit eden Tudor ve yardımcıları, Osmanlıspor ve daha önce forma giydiği Norveç’in Bodo Glimt takımlarında attığı goller ve asistlere dikkat çektiler, bu yönünü de ön plana çıkarmak gerektiği görüşünde birleştiler. 

Kırmızı kart cezalısı Belhanda’nın yokluğunu fırsat gören sarı-kırmızı teknik heyet, yarınki Trabzonspor maçında Ndiaye’nin mümkün olduğunca öne koşular yapmasını istedi. Tudor gerekirse futbolcusunun risk almasını isterken, “Defansif olarak çok ağır bir yükün var. Bunu da geride kalan haftalarda başarıyla yerine getirdin ama senden golcülüğünü ve asist özelliğini de kullanmanı istiyorum. Ofansif yönünü değerlendirmelisin” dediği bildirildi.

Geçen sezon Osmanlıspor formasıyla ligde 6 gol, 2 asistlik bir performans ortaya koyan Ndiaye, önceki sezon daha büyük katkı yapmış, 11 gol ve 4 asistlik bir görüntü sergilemişti. Ndiaye, Bodo Glimt forması giydiği dönemde de bir sezon 12 gol, diğerinde de 10 gol, 6 asistlik performans ortaya koymuştu.

Milliyet