Galatasaray'ın yıldızları rekor kırdı

Galatasaray'ın yıldızları rekor kırdı
Güncelleme:

Galatasaray'da Gomis, Maicon, Tolga Ciğerci ve Mariano Süper Lig’de geride kalan 11 haftada yakaladıkları istatistiklerle kariyer rekoru kırdılar.

Gençlerbirliği karşısında attığı 10 isabetli şut ile sezon rekoru kıran Galatasaray, 5 gollü galibiyet alırken, aynı zamanda çok sayıda futbolcusu da sezon karnesi ile kariyer rekorlarını kırdı.

İşte Aslan'ın rekor kıran oyuncuları: Geride kalan sezonun tamamında en golcü ismi 11 golle Bruma olan Galatasaray'da, Gomis 11 haftada 11 gol attı ve 3 asist yaptı. Fransız yıldız kariyerinde ilk defa çift haneli gol sayısına bu kadar kısa sürede ulaştı.

Brezilyalı stoper Maicon, 11 haftada 4 kez ağları havalandırarak, kariyerinin en fazla gol attığı sezonu geçiriyor.

Tolga Ciğerci, bu sezon öncesinde kariyeri boyunca 4 gol atmasına rağmen, bu sezon 6 gol atmayı başardı. Ciğerci, geride kalan sezonda 43 şut atmış, yine de golü bulamamıştı. Bu sezon ise 20 şutta 6 gole ulaştı. Aynı zamanda Avrupa'nın beş büyük ligi ve Süper Lig'de en fazla gol atan orta saha oyuncularından birisi Tolga Ciğerci.

Bu sezon 1 gol, 2 asist rakamına 11 haftada ulaşan Mariano, 964 dakikada 3 gole etki etti. Brezilyalı, son sezonunda ise La Liga'da Sevilla'da 23 maçta bin 689 dakika forma giymiş ancak 3 asist yapabilmişti. 2016-17 sezonunda La Liga'da 31 maçta 2 gole katkı yapan Mariano, G.Saray'daki 11. maçında 3. gol katkısını yaptı.

MAiCON

Bonservis: 7 milyon Ücret: 2.2 milyon Prim: Puan başına 4 bin Bonus: Mak. 1 milyon

MARiANO

Bonservis: 4 milyon Ücret: 2.3 milyon Prim: Puan başına 5 bin Bonus: Mak. 500 bin

GOMiS

Bonservis: 2.5 milyon Ücret: 3.35 milyon İmza Parası: 2.5 milyon Prim: Puan başına 5 bin

TOLGA

Bonservis: 3 milyon Ücret: 2 milyon Prim: Puan başına 5 bin Fesih Bedeli: 8 milyon

Sabah