Gençlerbirliği - Beşiktaş: 2-1

Güncelleme:

Süper Lig'de 8. haftanın açılış maçında Beşiktaş, Gençlerbirliği'ne deplasmanda 2-1 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig’i 8. haftasında BEşiktaş, Gençlerbirliği deplasmanına konuk oldu. Kıran kıran geçen mücadelenin ardaınan en sahibi ekip Gençlerbirliği sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Ankara’da ki zorlu mücadelede ev sahibi ekip Gençlerbirliği Vedat Muriqi’nin 16. dakikada ve Aleksandar Scekic’in 73. dakikada attığı goller ile 2-0 öne geçerken konuk ekip Beşiktaş 87. dakikada Cenk Tosun’un penaltıdan attığı gol ile farkı bire indirdi ancak ev sahibi ekip Gençlerbirliği sahadan 2-1 galip ayrılan taraf oldu.

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, soyunma orasına ilk yarının ardından 1-0 geride giden takımında ikinici yarıda 2 oyuncu değişikliği ile başladı. İkinci 45 dakikada sahada göreb almaya başlayan Ryan Babel yaklaşık 3 dakika sonra (+8. dakikada) kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu karşılaşmanın ardından Beşiktaş 14 puanda kalırsen 3ev sahibi ekip Gençlerbirliği puanını 7’e yükseltti ve maç fazlası ile 15. sıraya yükseldi.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'de 8. haftanın açılış maçında Gençlerbirliği'ne konuk olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, 7. haftada Trabzonspor ile oynanan müsabakanın ilk 11'ine göre 4 değişikliğe gitti.

Teknik direktör Güneş, Trabzonspor mücadelesine ilk 11'de başlayan Necip Uysal, Gary Medel, Tolgay Arslan ve Ryan Babel'e Gençlerbirliği karşılaşmasının başlangıç kadrosunda görev vermedi. Deneyimli teknik adam, bu oyuncuların yerine Gökhan Gönül, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun'u sahaya sürdü.

Ricardo Quaresma, Necip Uysal ve Ryan Babel'i yedek soyunduran Şenol Güneş, Gary Mendel'i ise 21 kişilik maç kadrosuna almadı.

- Bakkal'dan da 4 değişiklik

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, 7. haftada deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'a 4-1 yenildikleri maçın ilk 11'ine göre 4 değişiklik yaptı. 
Kart cezalısı Ahmet Oğuz, bu karşılaşmada formasına kavuşurken, Ahmet İlhan Özek ve Vedat Muric ilk 11'de şansu buldu. Petar Skuletic, Tokelo Rantie yedek kulübesinde otururken Kamal Issah maç kadrosunda yer almadı.

Kırmızı-siyahlılarda, Aytemiz Alanyaspor maçında sakatlanan ve el tarak kemiğinde kırık tespit edilen defans oyuncusu Luccas Claro, 21 kişilik kadroya alınmazken Brezilyalı futbolcunun yerine Ousmane N'Diaye forma giydi.

Seçiniz...