Gerçek ortaya çıktı ! Tuğberk Tanrıvermiş...

Gerçek ortaya çıktı ! Tuğberk Tanrıvermiş...
Güncelleme:

Galatasaray'da Igor Tudor'un tercihlerine genç antrenör Tuğberk Tanrıvermiş'in yön verdiği ortaya çıktı.

Galatasaray teknik direktörüne yön veren isim, 28 yaşındaki genç bir antrenör çıktı.

Sarı-kırmızılıların rakiplerini mercek altına alan Tuğberk Tanrıvermiş’in verdiği bilgileri değerlendiren Hırvat teknik adam, sistem tercihlerini de buna göre yapıyor, herkesin şaştığı kadroları buna göre çıkarıyor.

Galatasaray’da, önce Fenerbahçe sonra da Gençlerbirliği maçlarındaki sistem değişikliği herkesi şaşırtmış, teknik direktör Igor Tudor hem övgü hem de eleştiri almıştı. Hırvat çalıştırıcı, rakiplerinin kafasını karıştırmak için bu yolu tercih ettiklerini söylemişti.

Milliyet’in konuyla ilgili yaptığı araştırma, çarpıcı bir bilgiyi ortaya çıkardı. Tudor’un bu tercihlerine yön veren, sürpriz bir isim çıktı: Tuğberk Tanrıvermiş.

Geçen sezon Galatasaray U14 Takımı’nda görev alan, buradaki başarısı ile Tudor’un yardımcılığına getirilen 28 yaşındaki Tanrıvermiş, rakip takım analizlerinden sorumlu antrenör... Genç teknik adamın, her hafta karşılaşacakları rakipleri detaylı olarak mercek altına alıp, bunları Tudor’a bir rapor halinde sunduğu ifade edildi.

Gelişime açık

Aynı zamanda UEFA’nın İskoçya’daki Prolisans Kursu’na katılan Tanrıvermiş’in rakip analizlerine önem veren Tudor’un, yardımcısının uyarılarını dikkate aldığı öğrenildi. Galatasaray, geride kalan 11 haftada 4-1-4-1, 3-4-3, 3-5-2, 4-3-2-1 gibi çeşitli varyasyonlar denedi. Sarı-kırmızılıların rakibe göre sistem tercihine bundan sonra da devam edeceği bildirildi.

Geçen hafta sonu Londra’ya giderek Chelsea-Manchester United maçını izleyip, Conte ve Mourinho’nun tercihlerini yerinden inceleyen Tudor’un yardımcısı Tanrıvermiş, modern futboldaki değişimleri ve akımları da yakından takip ettiğini gösterdi.

Skorer