Giresunspor'a 2 dönem transfer yasağı!

Giresunspor'a 2 dönem transfer yasağı!
Güncelleme:

Süper Lig ekibi Bitexen Giresunspor'a 2 dönem transfer yasağı getirildi.

Spor Toto Süper Lig takımı Bitexen Giresunspor'a FIFA'dan kötü haber geldi. Giresunspor Başkanı Nahid Yamak Radyospor'a açıklamalarda bulundu. Giresunspor'a Jean Pyerre dosyasından dolayı 2 dönem transfer yasağı getirildi. FIFA, CAS'taki davanın onandığını Karadeniz temsilcisine bildirdi.

Futbolcuya 765 bin Euro yapılacak

Giresunspor, Jean Pyerre'e 30 gün içerisinde 765 bin Euro ödeme yapacak.

Bitexen Giresunspor Başkanı Nahid Yamak, yaptığı açıklamada; "CAS'taki Jean Piyerre davamız aleyhimize onandı. İsviçre Ticaret Mahkemesi'ne gerekli itirazları birkaç gün içinde yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kanser teşhisi konuldu

Brezilya ekibi Gremio'dan transfer edilen Pyerre'ye testis kanseri teşhisi konulmuştu. Bunun üzerine futbolcu ile yollarını ayıran Giresunspor'a FIFA'dan ceza geldi.

"Sözleşme imzalamadan önce sağık kontrollerinde testis kanseri teşhisi kondu"

Giresunspor, geçen yıl konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "2021/2022 futbol sezonunun 2. Transfer ve Tescil döneminde kiralık olarak anlaşmaya varmak üzere kendisi ile sözleşme imzalamadan önce gerekli sağlık kontrollerinin yapılabilmesi adına Türkiye'ye davet ettiğimiz profesyonel futbolcu Jean Pyerre Casagrande Silveira Correo'ya, Türkiye'de yapılan tetkikler sonucunda testis kanseri teşhisi konmuştur"

"Herhangi bir sözleşme imzalanamamıştır"

Açıklamanın devamında, "Bu üzücü durum sebebiyle profesyonel futbol faaliyetlerine devam edemeyecek Sn. Correo ile bu çerçevede herhangi bir sözleşme imzalanamamıştır. Buna karşın kulübümüz, tüm iyi niyeti ile Sn. Correo'ya, tedavisini Türkiye'de yapmak istemesi halinde kulübümüz tarafından gerekli desteğin sağlanacağı defalarca bildirilmiştir" denildi.

Son olarak, "Kulübümüzün sergilediği bu iyi niyetli tutuma karşın 24 Haziran 2022 tarihinde Sn. Correo tarafından FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu nezdinde kulübümüz aleyhine bir dava ikame edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.