Gomez için rekor iddiası !

Gomez için rekor iddiası !

Beşiktaşlı yöneticiler, Mario Gomez'in sezon sonunda dev bir rekora imza atabileceğini savundu.

Siyah-beyazlılar, Bayern Münih forması giydiği 2010-2011 sezonunda 28 gol kaydeden Mario Gomez’in, Şenol Güneş’le yeniden ritmini bulduğunu belirterek, “Böyle devam ederse 25 gole rahatlıkla ulaşır. Belki de kendi kariyer rekorunu bile kırar” diye konuştu.

Beşiktaş’ın, Trabzonspor’u 2-0 yenerek şampiyonluk yolundaki bir engeli daha aştığı maçta Süper Lig’deki gol sayısını 19’a çıkaran Mario Gomez, Pascal Nouma ve Demba Ba ile paylaştığı bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu rekorunu kırarken, yönetimi adeta mest etti.

Siyah-beyazlılar, ligin henüz 25. haftasında rekora ulaşan Alman yıldızın kalan 9 maçta bu rakamı çok daha yukarıya çıkarabileceğine dikkat çekti. Beşiktaşlı idareciler, Trabzonspor maçından sonra kendi aralarında yaptıkları değerlendirmede, “Mario Gomez böyle devam ederse 25 gole rahatlıkla ulaşır. Belki de kendi kariyer rekorunu bile kırar” dedi.

Kariyerinin en parlak yıllarını Bayern Münih’te geçiren Mario Gomez 2010-2011 sezonunda Bundesliga’da tam 28 gole imza atmıştı. Beşiktaş’ta 19 gole ulaşan 30 yaşındaki Alman yıldız 9 kez daha rakip fileleri havalandırırsa kendi rekorunu egale edecek. 10 gol atması halinde ise kariyerinin en iyi rakamına ulaşacak.

Beşiktaşlı yöneticiler, Mario Gomez’in 28 gol barajını aşacağına inandıklarını dile getirdi. Siyah-beyazlılar, “Gomez hücum yönü çok kuvvetli olan takımlar için ideal bir forvet. Gomez’in şansına bu sezon takımın başında hücum futbolunu çok seven bir hoca var. Gomez, Şenol Güneş ile yeniden doğdu. Eğer kariyer rekorunu kıracaksa bunda hocanın da çok büyük payı olacak” ifadelerini kullandı.

75 gol

Bayern Münih formasını 2009-2013 döneminde giyen Mario Gomez, Bundesliga’da 115 maça çıkarken rakip fileleri 75 kez havalandırdı. Alman yıldızın maç başına gol ortalaması 0,65 oldu.

Milliyet