Gomez'in ayrılmak istemesinin nedeni...

Gomez'in ayrılmak istemesinin nedeni...

Gomez'in Türkiye'de yaşanan terör saldırıları nedeniyle siyah beyazlı takımdan ayrılacağı iddia edildi.

Habertürk'ten Meriç Müldür'ün Mario Gomez'le ilgili yazısı şöyle:
 
'Gazeteciliğin ilkeleri olduğu kadar yazılı olmayan kuralları da vardır. O kurallar her zaman geçerlidir de spor gazeteciliği için özellikle de sezon sonları yaklaştıkça, şampiyonluk yarışı kızıştıkça daha da önem kazanır.

Bu tür günler biz haberciler için en zor dönemlerden biridir. Bu kurallardan bir tanesi şudur... Maç günleri takımları, futbolcuları olumsuz yönde etkileyebilecek, moralleri bozacak haberlere gazete sayfalarında yer verilmez. Daha doğrusu verilmezdi. Çoğu gibi artık bu kural da yıkıldı.
Bu girişi yaptım çünkü benim yazacağım haberde bu kapsam dahilinde. 15 gündür tuttuğum haberi bugün yazıyorum. Son günlerde basının en önemli gündem maddelerinden biri oldu. Beşiktaş ve Mario Gomez. Herkes çok şeyi yazdı, konuştu. Bu saatten sonra benim yazmam da bir şey değiştirmez.
 
SEVİYOR, SEVİLİYOR AMA...

Sezon bitince işin rengi elbette değişebilir de mevcut duruma göre Mario Gomez, Beşiktaş’tan ayrılıyor. Ama ayrılma nedeni para pul, daha üst düzey bir takım, kariyer değil. Beşiktaş’tan bir sene içinde kazandığı para 5.5 milyon Euro’yu buldu. Kazancından da takım arkadaşlarından da camiadan da taraftarın sevgisinden de son derece memnun. Seviyor, seviliyor. Yine de gidiyor. Ayrılmak istiyor çünkü terörden korkuyor. Bu bilgi net. Bu transferde en yetkili iki ağız varsa onlardan alınmış bilgi.
 
BEŞİKTAŞ YÜZDE 40 PAY ALACAK
Gomez zaten Beşiktaş’a vereceğini verdi. EURO 2016 Beşiktaş için şans, Gomez için fırsat oldu. Yeniden Alman Milli Takım forması giyme olasılığı Gomez’in bu sezonki performansının anahtarı. Kalsa bile gelecek sezon aynı verimde oynamaz. Üstelik Beşiktaş çok karlı ve iyi bir transfer yaptı Gomez’i alarak. Fiorentina dışında bir kulübe gitse bile, (ki öyle olacak) Beşiktaş bu transferden de yüzde 40 pay alacak. Gomez’in bonservisi Fiorentina’da ve sezon bitince mecburen İtalyan kulübüne dönecek. Fakat orada kalmayacak. Bu düşüncesini İtalyan kulübüne de iletmiş durumda. Ya Almanya ya da İngiltere liginde bir kulübün yolunu tutacak. En azından şu anki planı böyle. EURO 2016 performansı da atacağı imzada belirleyici rol oynayacak.
 
ALTERNATİFİ HAZIR
Fiorentina cephesinde de hem pişmanlık hem Gomez’e kızgınlık var. Beşiktaş’taki çıkışını öngöremedikleri ve böylesine bir oyuncuyu bedava denecek şartlarda Beşiktaş’a kaptırdıkları için pişmanlar. Gomez’in Fiorentina’ya geri dönüşü kabul etmemesi nedeniyle de oyuncuya kızgınlar. Şunu da ekleyeyim. Fikret Orman ve ekibi aylardır titiz ve gizli operasyonlar yürütüyorlar. Gomez’in alternatifini de şimdiden bulmuşlardır.

HT Gazete